Record absolut de consum pentru Peugeot 208 HDi
06.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Noua versiune Peugeot 208 de 1.6 litri BlueHDi 100 CP a stabilit un nou record de consum pe distanta lunga, omologat de UTAC. Peste 2.152 de km au fost parcursi cu doar 43 de litri de motorina, realizand o medie de consum de doar 2,0 litri/100 km (141.2 mpg). Recordul confirma excelenta tehnologica a motorizarilor diesel Euro 6 BlueHDi si contributia acestora la reducerea nivelului de emisii CO2.

Performanta a fost stabilita la sfarsitul lunii aprilie pe circuitul de testare Peugeot de la Belchamp din Franta, fiind supervizat de autoritatea franceza de omologare UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle). Un Peugeot 208 de serie, echipat cu motorizare de 1.6L BlueHDi 100 CP asociata unei cutii de viteze manuale cu cinci rapoarte, a rulat timp de 38 de ore pe o distanta de 2.152 de km, inregistrand un consum uimitor de doar 43 litri de carburant! Noul Peugeot 208 stabileste, astfel, un record absolut de consum pentru un vehicul de serie pe distanta lunga. Pentru a atinge acest rezultat, mai multi conducatori auto s-au schimbat la volan la fiecare 3-4 ore, pe parcursul testului.

Peugeot-ul 208 testat este o versiune "cu consum foarte scazut" disponibila in reteaua comerciala. Cu un consum mixt omologat de 3,0 litri/100 km si emisii de CO2 de 79 g/km, acesta ocupa, de asemenea, o pozitie de referinta in lume pentru un model de serie echipat cu motor termic. Versiunea este extrem de usor de identificat, gratie spoilerului spate deosebit de aerodinamic, dar si echiparii cu anvelope Michelin Energy Saver cu rezistenta ultra-scazuta la rulare. Valorile obtinute sunt deja unele exceptionale, insa calitatile dinamice ale noului Peugeot 208 – compact, usor, placut de condus – creeaza toate premisele pentru a merge mai departe. Provocare acceptata, provocare castigata!

Prin asocierea exclusiva dintre SCR (Reducere Catalitica Selectiva) si FAP aditivat, tehnologia BlueHDi dovedeste inca o data ca este cel mai eficient si performant sistem de depoluare diesel de pe piata.

Distribuie acest articol!