Skoda si SEAT trebuie sa recupereze pe segmentul SUV
04.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Marcile generaliste din grupul Volkswagen sunt intr-o oarecare intarziere in privinta modelelor SUV si crossover – un segment aflat in plin avant peste tot pe pietele internationale. Volkswagen, de pilda, comercializeaza prima generatie Tiguan, careia i-a aplicat un facelift, urmand ca cea de-a doua generatie sa fie lansata la toamna. SEAT nu are niciun model in aceasta categorie, in timp ce Skoda propune un Yeti cu facelift, insa eclipsat permanent de ”varul” Tiguan.

Se pare ca lucrurile se vor schimba foarte mult in curand. Posibil chiar mai curand decat ne-am astepta! Conform ultimelor zvonuri din presa auto internationala, Skoda ar putea devansa premiera mondiala a noului sau SUV. Acesta ar putea sa-si faca debutul pana la finele acestui an, in versiune standard cu 5 locuri si una cu capacitate marita (7 locuri), gratie adaugarii unei banchete suplimentare in spate.

In paralel cu Skoda, si SEAT se pregateste intens pentru lansarea noului sau SUV. Conceptul a fost prezentat recent, la Salonul de la Geneva (vezi link-ul de mai jos), iar modelul de serie va fi produs in capacitatile Skoda de la Mlada Boleslav, alaturi de viitorul SUV Skoda.

In ambele cazuri, nu se cunosc numele noilor modele SUV. Cat despre prezentarea acestora in premiera pentru publicul larg, cel mai probabil se va intampla in primavara anului viitor, la Geneva.

Foto: Auto-Moto.com

Distribuie acest articol!