VW Golf GTE Sport Concept, prezentat la Worthersee
15.05.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai mare surpriza pregatita de Volkswagen pentru fanii marcii, cu ocazia reuniunii de anul acesta de la Worthersee, este acest prototip, denumit Golf GTE Sport Concept. Este vorba de un concept car high-tech realizat in mare parte din fibra de carbon, cu o propulsie hibrida formata din trei motoare, cu o putere insumata de 400 CP.

Reteta acestui bolid este formata din propulsia hibrid, transmisia integrala, caroseria ultrausoara, aerodinamica optimizata si interiorul in genul cockpit-urilor de la curse, insa prevazut cu doua zone gen monococa, astfel incat la bord sa ia loc doua persoane.

Sistemul hibrid are ca principala sursa de putere un motor de 1.6 litri TSI, preluat de la Polo R WRC, de 299 CP si 400 Nm. Acest agregat pe benzina este asistat de doua motoare electrice, unul pe fata (langa cutia de viteze cu 6 trepte si dublu ambreiaj) si celalalt pe puntea spate. Cuplul total este de 670 Nm, iar propulsia 100% electrica are o autonomie de pana la 50 km. In modul sportiv GTE, toate cele trei motoare lucreaza, asigurand un sprint 0-100 km/ora in doar 4,3 secunde si o viteza maxima de 280 km/ora. Consumul mediu anuntat este de 2.0 litri/100 km.

Interiorul este unul tipic de curse, cu cele doua locuri separate complet. Instrumentarul de bord beneficiaza de un design inedit, cu trei ecrane transparente, dispuse in profunzime. Apropo de design, cei de la Volkswagen au tinut sa precizeze ca sectiunea frontala de la acest Golf GTE Sport ilustreaza directia in care se vor dezvolta versiunile Golf GT, in viitor.

Distribuie acest articol!