308 GTi, cea mai noua sportiva compacta Peugeot
22.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Inca de la lansarea noului Peugeot 308, versiunea sport a fost asteptata cu interes, in special pentru senzatiile inedite la volan. Provocarea a fost invinsa: modelul cel mai complet din gama vine in intampinarea unui segment de clienti bine stabilit. Pentru a satisface exigentele pasionatilor a fost nevoie de o echipa, care sa impartaseasca aceleasi principii si aceeasi pasiune: pentru performanta. Misiunea a fost incredintata de catre marca expertilor: inginerii Peugeot Sport cu o experienta remarcabila, stransa din intreaga lume.

Cu noul 308 GTi by Peugeot Sport, pilotul se bucura de cel mai nou propulsor: motorul de 1.6 litri THP S&S de 270 CP sau 250 CP, diferentialul cu alunecare limitata de tip Torsen, reglaje ale sasiului, Peugeot i-Cockpit. In plus, motorul de 1.6 litri THP S&S este cel mai eficient din categoria sa, cu un nivel al emisiilor CO2 de 139 g/km si un consum de 6,0 l/100km.

Cu un raport greutate/putere record pe segmentul sau, de doar 4,46 kg/CP, 308 GTi 270 CP atinge 100 km/ora in doar 6,0 secunde si parcurge 1.000 m in 25,3 secunde.

Stilul 308 GTi este puternic si exclusiv: garda la sol este coborata cu 11 mm, iar design-ul inedit partii frontale si celei din spate este inedit. Habitaclul este, la randul sau, deosebit de sportiv.

Veritabila exclusivitate a noului 308 GTi 270 CP, versiunea de caroserie bi-ton, cunoscuta sub numele de Coupe Franche, combina nuanta de rosu exploziv Ultimate cu negru Perla Nera. Optiunea biton face parte dintr-o gama de sase nuante de caroserie disponibile pentru 308 GTi: rosu Ultimate, albastru Magnetic, negru Perla Nera, gri Artense, alb Perlat si gri Hurricane.

Sasiu reglat de piloti, motor performant indiferent de nivel, esapament silentios, Peugeot i-Cockpit, Pachetul Driver Sport, scaune sport… rezultatul este magnific!

Cu o experienta remarcabila in domeniul competitiilor auto, Peugeot Sport detine un departament dedicat exclusiv versiunilor puternice ale gamei. Inginerii acestei echipe si-au folosit intreaga expertiza pentru a oferi senzatii sportive inegalabile la bordul noului Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport. Noul 308 GTi a fostd ezvoltat conform unui caiet de sarcini explicit: o versiune sport compacta, incisiva si sigura pentru o placere la volan maxima. Nu s-a omis niciun domeniu: suspensiile, motorizarea, franarea, asistenta electronica.

Gama 308 GTi by Peugeot Sport propune doua niveluri de putere: 270 CP si 250 CP. Disponibila in functie de tara, versiunea din urma constituie accesul la gama 308 GTi si vine echipata cu acelasi tip de motor ca si versiunea cea mai puternica.

 

 

 

Distribuie acest articol!