Audi Q6, dezvaluit la Frankfurt, cu statut de concept
17.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

La editia din acest an a celebrului salon auto de la Frankfurt, programat in septembrie, Audi va dezvalui viitorul sau SUV Q6 sub forma unui concept foarte apropiat de versiunea finala, de serie. Confirmat deja oficial, acest model complet nou in gama Audi va avea si o versiune cu propulsie 100% electrica, dar care nu isi va face aparitia mai devreme de 2018.

Este de asteptat ca prototipul prezentat la IAA Frankfurt 2015 sa aiba o denumire diferita, apelativul Q6 fiind rezervat, se pare, versiunii de serie.

Din punct de vedere tehnic, viitorul Audi Q6 va beneficia de a doua generatie a platformei MLB, introdusa in productie recent, prin lansarea noului Q7. Sunt asteptate noutati mari si in privinta designului exterior, despre care se zvoneste in presa internationala ca ar avea o aerodinamica foarte elaborata, cum nu s-a mai intamplat cu niciun model Audi de pana acum.

Productia ar urma sa fie de cel putin 10.000 de exemplare anual. Cei de la Audi mizeaza pe noul Q6 electric ca fiind un concurent direct pentru mult asteptatul Tesla Model X.

Distribuie acest articol!