Duster pick-up, alias Renault Oroch
23.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Primul pick-up din istoria Renault a fost prezentat oficial zilele trecute, in cadrul Salonului Auto de la Buenos Aires. Denumit Renault Duster Oroch, acesta este singurul pick-up de pe piata dezvoltat pe o platforma de segment C.

Conceput in centrul de design Renault din America Latina, Oroch ne este familiar ca look, pentru simplul motiv ca este derivat din binecunoscutul model SUV Duster, produs si sub sigla Dacia. Habitaclul nu a suferit modificari majore, astfel ca poate gazdui cinci persoane, in timp ce spatiul pentru bagaje s-a transformat intr-o bena suprinzator de incapatoare. Dinamismul este accentuat de rotile cu jante pe 16 inch. Oroch poate fi folosit la fel de bine atat pe santier, cat si la activitati recreative.

Renault Oroch are doua versiuni de motorizare, ambele cu 4 cilindri, de 1,6 sau 2,0 litri. Constructorul francez a gandit acest model pentru piata sud-americana, urmand sa fie asamblat la uzina de la Santa Isabel, Cordoba in Argentina.

Nu putem incheia acest material fara sa amintim de versiunea pick-up Duster produsa nu cu mult timp in Romania si despre care am relatat la momentul respectiv – vezi link-ul de mai jos. Ca sa pastram "adevarul istoric", acesta este primul pick-up Duster, chiar daca este vorba de o serie limitata, dezvoltata de Dacia in colaborare cu un carosier independent!

 

 

 

 

Distribuie acest articol!