Noua Giulia - Alfa Romeo se intoarce!
26.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Dupa o indelungata asteptare, ce a durat cativa ani buni, Alfa Romeo a dat publicitatii primele informatii si imagini cu noul sau sedan, Giulia. Inlocuitorul modelului Alfa Romeo 159 a fost prezentat in data de 24 iunie 2015, ziua in care marca milaneza a implinit exact 105 ani de existenta!

Giulia aduce un aer nou, atat de necesar in gama Alfa. Si asta pentru ca, exceptand supersportiva 4C si versiunea sa 4C Spider, tot greul ramasese pe seama a doar doua modele – MiTo si Giulietta. Din pacate, in ambele cazuri vechimea isi cam spune cuvantul!

Pentru moment, constructorul italian a prezentat doar versiunea de top, Quadrifoglio, care se vrea a fi un concurent direct pentru sportivele de talie medie de sorginte germana, in frunte cu BMW M3.

Transmisia integrala este disponibila atat pe versiunea de top, cat si, optional, pe cele mai putin "nervoase". Alfa anunta o distributie perfecta a maselor (50/50) pe cele doua punti, utilizarea fibrei de carbon, a aluminiului si a materialului compozit aluminiu-plastic, pentru a obtine o greutate cat mai mica. In ceea ce priveste controlul stabilitatii, este folosita tehnologia Torque Vectoring.

Giulia Quadrifoglio dispune de 510 CP, gratie motorului pe benzina in 6 cilindri, cu sistem de dezactivare a cilindrilor. Transmisia este, la alegere, automata cu dublu ambreiaj sau manuala. Astfel echipata, versiunea de top accelereaza 0-100 km/ora in doar 3,9 secunde!

Prezentarea oficiala este programata pentru septembrie, in cadrul Salonului de la Frankfurt, iar debutul pe piata se va consemna in primul trimestru din 2016.

 

 

 

Distribuie acest articol!