Suzuki a lansat primul sau motor diesel
04.06.2015
        
Distribuie acest articol!   

Recunoscut pentru fiabilitatea motoarelor sale pe benzina, Suzuki nu are, in schimb, o traditie in materie de propulsoare diesel. Dar lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, pentru ca producatorul nipon a atacat, in sfarsit, si aceasta categorie, lansand zilele trecute primul sau motor pe motorina destinat autoturismelor.

Compania Suzuki intoarce astfel o pagina importanta in istoria sa, indreptandu-se spre momentul in care nu va mai fi nevoita sa apeleze la diferite parteneriate pentru a putea asigura propulsia diesel pentru propriile automobile. Primul diesel de conceptie Suzuki este in doi cilindri, de 793 cmc si are 48 CP si 125 Nm. Suficient pentru a propulsa un model de categorie mica, precum Celerio.

Primul Suzuki Celerio diesel a fost vandut deja in India, o tara care a adoptat o politica favorabila acestui tip de combustibil si unde cererea pentru astfel de automobile este imensa. Cat despre consumul unui Celerio diesel, el este numai bun pentru un model destinat cu precadere pietelor emergente: doar 3,7 litri/100 km! In fine, pretul unui automobil Maruti Suzuki Celerio diesel este in India de circa 6.400 de euro.

Distribuie acest articol!