F1, Marea Britanie 2015: Dubla Mercedes, victorie Hamilton
05.07.2015
        
Distribuie acest articol!   
Lewis Hamilton fost cel mai rapid in calificarile pentru Marele Premiu al Marii Britanii de la Silverstone si a plecat pentru a opta oara in acest sezon din pole position. Britanicul a fost secondat pe grila de coechipierul sau de la Mercedes, Nico Rosberg.
 
Lupta pentru suprematia in cursa s-a dat intre cei doi piloti Mercedes si cei de la Williams (Massa si Bottas). Primii au avut castig de cauza, cu Hamilton in frunte, chiar daca Massa a fost mai bun la start si s-a instalat lider imediat dupa start. Iar ca spectacolul sa fie total, spre final aversele de ploaie au stricat socotelile unora si l-au avantajat pe Vettel, care a prins a treia treapta a podiumului. Pentru Hamilton, aceasta este a treia victorie "acasa". Strategia schimbului de pneuri a fost decisiva in victoria obtinuta de Lewis Hamilton. El a oprit inaintea rivalilor de la Williams si a reusit astfel sa urce pe prima pozitie in ierarhia cursei.
 
Urmatoarea cursa se disputa pe 26 iulie, in Ungaria. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Marea Britanie, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.
 
MP Marea Britanie 2015:
 1. Lewis Hamilton (Mercedes)
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 3. Sebastian Vettel (Ferrari)
 4. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
 5. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
 6. Daniil Kvyat (Red Bull-Renault)
 7. Nico Huelkenberg (Force India-Mercedes)
 8, Kimi Raikkonen (Ferrari)
 9. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
10. Fernando Alonso (McLaren-Honda)
 
Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 194 p.
2. Nico Rosberg 177 p.
3. Sebastian Vettel 135 p.
 
Clasament constructori:
1. Mercedes 371 p
2. Ferrari 211 p.
3. Williams-Mercedes 151 p.
 
Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!