F1, Ungaria 2015: Victorie pentru Vettel, intr-o cursa cu incidente
26.07.2015
        
Distribuie acest articol!   

Sebastian Vettel a obtinut cea de-a doua victorie din acest sezon, dupa ce a castigat o cursa plina de incidente, marcata de o neutralizare si numeroase penalizari.

Pilotul de la Ferrari a avut un start excelent din linia a doua a grilei si a preluat conducerea dupa primul viraj. Vettel s-a distantat in prima parte a cursei, dar tot avantajul sau a fost redus dupa ce pe circuit a iesit Safety Car-ul, in urma incidentului in care a fost implicat Nico Hulkenberg. Din cauza debris-urilor de pe linia dreapta de start/sosire, comisarii de cursa au decis ca masina de siguranta sa conduca plutonul pe linia boxelor, o serie de piloti profitand pentru a schimba si pneurile.

Neutralizarea a influentat si strategia fiecarei echipe, dar Vettel a gasit cea mai buna solutie. Germanul a inceput cursa pe soft, a schimbat la prima oprire tot pe soft si a terminat cu pneurile de compozitie medium.

Nico Rosberg a ales o strategie alternativa si dupa ce a plecat in cursa cu pneurile de compozitie soft a schimbat de doua ori pe cele de compozitie medium. Pilotul de la Mercedes avea sanse mari la locul secund, dar o pana de cauciuc, in urma acrosajului cu Daniel Ricciardo (Red Bull Racing), l-a scos din lupta pentru un loc pe podium.

Ricciardo a terminat Marele Premiu al Ungariei pe locul trei, in spatele lui Daniel Kvyat, colegul sau de echipa, acesta trecandu-si in cont cel mai bun rezultat din cariera, desi a primit si o penalizare de 10 secunde. Cei doi au confirmat astfel forma buna a echipei Red Bull Racing din antrenamente si calificari. Max Verstappen (Toro Rosso) a obtinut de asemenea aici cel mai bun rezultat din cariera, dupa ce a terminat Marele Premiu al Ungariei, sponsorizat de Pirelli, pe locul 4.
 
Urmatoarea cursa se disputa pe 23 august, in Belgia. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Ungaria, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.
 
MP Ungaria 2015:
 1. Sebastian Vettel (Ferrari)
 2. Daniil Kvyat (Red Bull-Renault)
 3. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)
 4. Max Verstappen (Toro Rosso)
 5. Fernando Alonso (McLaren-Honda)
 6. Lewis Hamilton (Mercedes)
 7. Romain Grosjean (Lotus)
 8. Nico Rosberg (Mercedes)
 9. Jenson Button (McLaren)
10. Marcus Ericsson (Sauber)
 
Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 202 p.
2. Nico Rosberg 181 p.
3. Sebastian Vettel 160 p.
 
Clasament constructori:

1. Mercedes 383 p
2. Ferrari 236 p.
3. Williams-Mercedes 151 p.
 
Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!