Automobilele clasice se intrec pe Transfagarasan
03.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Prima editie a Sibiu Classic Challenge, o competitie de regularitate organizata in parteneriat cu Retromobil Club Romania, se va desfasura in perioada 20-23 august in cadrul Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor. Pentru prima oara in istoria evenimentului la start vor fi acceptate si masini clasice, care se vor intrece in doua clase distincte: Regularitate Clasica si Regularitate Sportiva.

“Este pentru prima oara in Romania cand se constituie clasa de Regularitate Sportiva, categorie care  este deja in plina ascensiune in tari precum Franta, Anglia sau Belgia, care sunt mult mai avansate ca noi in motorsport istoric. Aceasta categorie va avea viteze medii impuse mai mari de 50 km/h pe probe speciale inchise circulatiei, oferind un plus de adrenalina echipajelor participante in deplina siguranta, fiind in conformitate totala atat cu regulile FIVA, cat si cu cele FIA. Aici se pot inscrie masini istorice fara sa fie nevoie de o investitie suplimentara in roll-bar si prepararea motoarelor, singura obligatie a echipajului fiind purtarea castilor pe parcursul probelor cu viteza medie de peste 50 km/h. Astfel, aceasta categorie reprezinta o provocare deosebita cu un buget mult mai redus”,  a declarat Georgios Ladopoulos, presedintele Comisiei Sportive a Retromobil Club Romania (RCR).

Participantii in aceasta competitie vor avea ocazia sa descopere cateva din cele mai frumoase zone ale Sibiului si vor ajunge si pe specialele clasice ale raliului: Paltinis si Transfagarasan. Spre deosebire de pilotii din Campionatul National de Raliuri insa, participantii la Sibiu Classic Challenge vor afla traseul raliului abia in momentul startului. “Singurul lucru pe care concurentii care vor lua startul in Sibiu Classic Challenge il stiu este ca vor ajunge pe specialele Paltinis si Transfagarasan. Dar atat. Pentru ei traseul este o surpriza si il vor descoperi doar dupa ce vor lua startul”, a spus Georgios Ladopoulos.

La start sunt acceptate automobile produse intre anii 1905 si 1985, care vor fi impartite in 7 categorii distincte la cele doua clase. Astfel, la clasa Regularitate Clasica viteza medie impusa este de pana la 50 km/h, iar la Regularitate Sportiva aceasta poate fi intre 50 si 80 km/h, in functie de caracteristicile probei speciale.

Sibiu Classic Challenge va incepe joi, 20 august, cu parada si startul festiv in Piata Mare a orasului Sibiu, urmand ca vineri si sambata, 21-22 august, sa se desfasoare probele speciale in regim de regularitate.

Distribuie acest articol!