BMW Concept M4 GTS
16.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

La un dupa lansarea BMW M4 Coupe, BMW M prezinta, in avanpremiera, un model de inalta performanta ce poate fi utilizat pe sosele, dar mai ales pe circuite: BMW Concept M4 GTS.

Noul BMW Concept M4 GTS continua traditia modelelor speciale BMW M3, marcata de BMW M3 Evolution (1988), BMW M3 Sport Evolution (1990), BMW M3 GT (1995), BMW M3 CSL (2003), BMW M3 GTS (2010) si BMW M3 CRT (2011). Tehnologia avansata din motorsport, puterea mai mare, utilizarea designului ultrausor si productia in serie limitata au facut ca aceste modele speciale sa ofere performante remarcabile, in combinatie cu o experienta a condusului unica, plina de emotie si deosebit de dinamica.

BMW Concept M4 GTS prezinta noi tehnologii care urmeaza sa-si faca debutul in productia de serie odata cu un nou model, intr-un viitor apropiat. De exemplu, dispune de inovatorul sistem de injectie cu apa, care a furnizat deja un impuls semnificativ de putere si cuplu pentru BMW M4 MotoGP Safety Car. Suplimentar, BMW Concept M4 GTS are stopuri cu tehnologie OLED (diode organice emitatoare de lumina), care ofera modelului de inalta performanta un aspect complet nou pe timpul noptii.

Sistemul  inovator de injectie cu apa, dezvoltat de divizia BMW M, aisgura un efect de racire imediata prin evaporarea apei injectate sub forma unei pulverizari fine in colectorul modulului de admisie. Apa se evapora imediat si procesul de evaporare raceste semnificativ aerul de admise. in consecinta, temperatura finala de compresie din camera de combustie si, prin urmare, tendinta detonarilor necontrolate este redusa, ceea ce permite motorului turbo sa utilizeze o presiune de incarcare si un raport de compresie mai mare.

Aceasta tehnologie asigura o crestere a puterii si a cuplului, dar, in acelasi timp, reduce stresul asupra componentelor ce influenteaza performantele. Toate acestea asigura stabilitatea si durabilitatea motorului turbo.

Premiera mondiala a acestui concept a avut loc cu ocazia celebrului concurs de eleganta auto de la Pebble Beach, din California.

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol!