Doliu la BMW: a murit Johanna Quandt
09.08.2015
        
Distribuie acest articol!   
Johanna Quandt, cea care vreme de multi ani a fost reprezentantul principal al familiei Quandt, actionarul principal al BMW AG, a decedat zilele trecute, la varsta de 89 de ani.
 
Maria Johanna Quandt l-a intalnit pe marele industrias german Herbert Quandt in anii 50, atunci pe cand era secretarul lui. S-au casatorit in 1960, iar dupa moartea lui Herbert Quandt, ea a preluat fraiele imperiului industrial. A fost vicepresedinte al Consiliului de Supraveghere BMW timp de 15 ani, pana in 1997.
 
In 2014, cu un portofoliu de 31 de miliarde de euro, familia Quandt a fost declarata cea mai bogata din Germania, cu implicatii majore in structura industriala si financiara a tarii. Johanna Quandt era principalul actionar al BMW Group Automotive.
 
Johanna Quandt a controlat 46,7% din capitalul constructorului bavarez si a avut diverse participatii in alte companii germane. Acum, toate acestea sunt mostenite de copiii sai, Stefan Quandt si Susanne Klatten.
 
Numele Quandt are si unele ecouri sumbre, avand in vedere ca fondatorul BMW, Gunther Quandt, si-a cladit averea in cea mai intunecata perioada a istoriei Germaniei, cand la putere au fost nazistii (vezi link-ul de mai jos). La multe decenii dupa acele vremuri de trista amintire, numele Quandt a revenit in actualitate, dupa ce s-a aflat ca familia a sustinut cu 700 de milioane de euro partidul cancelarului Angela Merkel.

Distribuie acest articol!