DS intra in motorsport, cu DS Performance
28.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Daca inca nu v-ati obisnuit cu noul brand DS, „divizia premium” a celor de la Citroen, ar fi cazul sa o faceti, pentru ca aceasta face urmatorul pas, ca imagine – crearea propriei divizii de sport auto. Infiintata in cadrul Centrului de Excelenta PSA din Satory, DS Performance este coordonata de Yves Matton si va aduce echipei DS Virgin Racing expertiza tehnologica necesara in cercetarea si dezvoltarea Formulei E.

Bazandu-se pe expertiza tehnologica si pe succesul repurtat in WRC si WTCC, de echipele lui Yves Matton, inginerii DS Performance au dezvoltat ansamblul grupului motopropulsor GMP (e-motor / cutie de viteze / control) al DSV-01. De altfel, au conceput, de asemenea, si sistemul de racire, suspensia spate si transmisia. Sistemul de gestionare a motorului a fost dezvoltat in colaborare cu Magnetti Marelli. DS Performance va fi alaturi de DS Virgin Racing pe tot sezonul, astfel incat Sam Bird si Jean-Eric Vergne sa poata profita la maximum de intreaga chintesenta a masinilor lor de curse.

„Nu doar un simplu laborator R&D, DS Performance reprezinta o veritabila oglinda a expertizei tehnologice si spiritului avangardist al marcii DS. Este un lucru firesc faptul ca am apelat la Yves Matton si la echipele sale, care au fost de mai multe ori campioni mondiali la WRC si WTCC, pentru a desavarsi masina de curse 100% electrica DSV-01”, a declarat Yves Bonnefont, director general al marcii DS.

„Sunt extrem de bucuros de faptul ca DS ne-a acordat increderea sa deplina in eforturile noastre de a duce la bun sfarsit dezvoltarea conceptului DSV-01. Dupa activitatea depusa in ultimele luni, suntem extrem de incantati atat eu cat si echipele mele de realizarea cu succes a primelor teste oficiale ale DSV-01 cu Sam Bird si Jean-Eric Vergne. Vom sustine in continuare DS Virgin Racing si vom lucra impreuna din Pekin pana in Londra pentru ca marca DS sa se bucure de succes si in domeniul competitiilor sportive”, a declarat, la randul sau,  Yves Matton, director DS Performance.

DS Performance reprezinta, asadar, divizia sport auto a Marcii DS. Experientele pe care DS Performance le-a acumulat in cadrul Campionatului FIA Formula E contribuie la dezvoltarea tehnologiilor electrice. Acest departament va fi un adevarat accelerator in domeniul cercetarii si dezvoltarii, al tehnologiilor inovatoare precum hibrizii plug-in sau propulsia 100% electrica. Tehnologii la care lucreaza Grupul PSA si de care marca DS va beneficia in scurt timp.

Distribuie acest articol!