Lansarea noului Volkswagen Phaeton, amanata
24.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Potrivit presei auto din Germania, aparitia noii generatii a navei-amiral de la Volkswagen, Phaeton, a fost amanata sine die. Motivul il constituie costurile de productie mult prea mari, o problema care a afectat si precedenta generatie a acestei limuzine.

Presa citeaza o sursa anonima din conducerea Volkswagen, conform careia s-a decis amanarea lansarii, in ciuda faptului ca etapa de dezvoltare a fost parcursa complet. Istoria pare sa se repete, avand in vedere ca primul Phaeton, aflat in oferta VW de 13 ani, continua sa fie modelul cel mai putin rentabil pentru constructorul din Wolfsburg.

Esecul acestui model s-a agravat de la an la an, in 2014 fiind vandute doar 4.000 de exemplare, cu 30% mai putin in comparatie cu 2013. Se pare ca pierderea se cifreaza la 28.000 de euro pentru fiecare exemplar produs intre 2002 si 2012!

Phaeton este unul dintre cele mai controversate modele de la Volkswagen. Divizia engleza a celor de la VW, de pilda, a renuntat sa mai comercializeze acest model care, initial, trebuia sa concureze cu Mercedes Clasa S. Pe unele piete, inclusiv in Germania, pretul “de intrare” la Phaeton este chiar si cu 8.000 de euro mai mare decat la Audi A8!

Distribuie acest articol!