Noul Opel Astra se pregateste pentru curse
02.08.2015
        
Distribuie acest articol!   
Opel isi extinde activitatile la nivelul curselor de turisme pentru clienti. Avand la baza noul Astra, care isi va sarbatori premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt (IAA) din luna septembrie a acestui an, divizia sporturilor cu motor a producatorului de autovehicule din Russelsheim a dezvoltat un turism in conformitate cu reglementarile actuale ale curselor TCR nationale si internationale pentru clienti.
 
Inaugurate in 2015, cursele TCR au la baza un concept cu trei piloni, care include campionate nationale si continentale, impreuna cu campionatul global TCR International Series – toate acestea avand exact aceleasi regulamente tehnice. Prin urmare, un autovehicul TCR poate fi folosit in intreaga lume, fara sa necesite modificari tehnice. Motoarele de doi litri, cu supraalimentare, dezvolta o putere de 330 CP si un cuplu maxim de 410 Nm.
„Cursele de turisme au reprezentat intotdeauna o parte importanta a companiei Opel. Filozofia noilor campionate TCR corespunde ideii noastre de curse pentru clienti. Vrem sa le oferim echipelor private ambitioase o platforma pentru captivantul sport la costuri rezonabile”, a afirmat Tina Muller, CMO Opel Group.
 
Opel Astra TCR se afla in prezent in curs de dezvoltare, iar specificatiile tehnice vor fi anuntate ulterior. Testarea noului turism pentru clienti este programata sa inceapa in luna octombrie.

 

 

 

 

Distribuie acest articol!