Peugeot 2008 DKR, testat pentru Dakar 2016
31.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Zilele acestea, Peugeot 2008 DKR isi face prima aparitie dupa participarea la Dakar 2015, din ianuarie. Doua masini participa la Raliul Drumul Matasii din China (29 august – 11 septembrie), ce strabate cateva din cele mai dificile trasee din tara.

Este o competitie care iti taie pur si simplu rasuflarea si care pregateste echipa Peugeot Total pentru ceea ce constituie astazi cea mai mare piata unica a marcii. Participarea la eveniment – denumit initial Marele Raliu al Chinei – reprezinta unul din momentele cheie in cadrul pregatirilor intense desfasurate de echipa pentru Dakar 2016. Masinile sunt pilotate de doua echipe de francezi, respectiv Stephane Peterhansel – Jean-Paul Cottret si Cyril Despres – David Castera.

Numele de cod pentru cele doua masini Peugeot 2008 DKR care concureaza in China este 2008 DKR 2015+. Masinile beneficiaza de o serie de modificari ca urmare a experientei acumulate la Raliul Dakar din ianuarie, unde Peugeot a participat pentru prima data la un raliu de tip cross country in ultimii 25 de ani. Printre modificarile notabile le putem enumera pe cele realizate la nivelul suspensiei si motorului, precum si introducerea noilor pneuri Michelin ce combina performanta inalta cu greutatea redusa fara niciun compromis in materie de performante.

Aceasta configuratie este o versiune provizorie care anticipeaza versiunea care va participa la Dakar 2016. Modelul integreaza o serie de piese care au fost imbunatatite pe parcursul testelor din Maroc, de la inceputul anului. Totusi, echipa Peugeot Total este constienta de faptul ca nu exista varianta de proba pentru a concura in forta, iar participarea celor doua masini la Raliul Drumul Matasii din China reprezinta un pas important in strategia de dezvoltare a Peugeot 2008 DKR. Intre timp, in celalalt colt al lumii, Carlos Sainz este extrem de preocupat cu 2016 – special 2008 DKR!

Distribuie acest articol!