Renault Talisman Estate - noua nava-amiral, in versiune... cargo!
27.08.2015
        
Distribuie acest articol!   

Fara sa mai astepte evenimentul toamnei, Salonul de la Frankfurt, Renault a dezvaluit deja versiunea break a noii sale nave-amiral, Talisman. Evenimentul are loc la cateva saptamani dupa ce constructorul francez a prezentat primele imagini si informatii cu varianta de baza a limuzinei de clasa medie, model care este noua sa nava-amiral.

Versiunea break se numeste oficial Talisman Estate si are aceleasi cote de gabarit ca berlina (4,86 m lungime, 1,87 m latime, 1,46 m inaltime si 2,81 m ampatament). Diferenta se regaseste, evident, la portbagaj, unde volumul a crescut pana la 572 litri, cu o lungime de 1,11 m, iar in varianta maxima ajunge la 1.700 litri, respectiv 2,01 m. Totusi, cifrele sunt inferioare celor de la Passat, modelul de referinta din acest segment, care se lauda cu 650 si 1.780 litri. Latura practica a versiunii break este accentuata de actionarea electrica a hayonului si posibilitatea de rabatare a banchetei spate direct din portbagaj.

Oferta este similara cu cea de la limuzina in privinta tehnologiei imbarcate, printre cele mai semnificative dotari numarandu-se sasiul 4Control cu amortizoare reglabile, cele patru moduri de conducere (sistemul Multi-Sense), sistemul multimedia R-Link 2 (cu display de 7 sau 8,7 inch) si cel audio Bose cu 12 incinte acustice.

Si din punct de vedere al sistemelor de securitate si de asistare, Renault Talisman Estate sta foarte bine: tempomat adaptiv cu franare de urgenta, alerta la parasirea benzii de rulare, recunoasterea panourilor de semnalizare, avertizor pentru unghiul mort, parking pilot, etc.

Si motorizarile sunt la fel ca la berlina, doua pe benzina (TCe 150 si TCe 200 cu transmisie EDC 7) si trei diesel (dCi 110 BVM6 sau EDC 6, dCi 130 BVM6 sau EDC 6 si dCi 160 EDC 6).

Renault Talisman Estate va avea patru niveluri de finisare, cel de top urmand sa se numeasca Initiale Paris. Debutul public se va consuma, totusi, in cadrul Salonului de la Frankfurt – IAA 2015 -, comercializarea urmand sa inceapa in prima jumatate a anului viitor.

 

 

 

 

Distribuie acest articol!