Easy-R, prima transmisie robotizata de la Dacia
07.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima oara, Dacia include in oferta o cutie de viteze robotizata, denumita Easy-R. Disponibila pe motorizarea TCe 90 CP asociata cu sistemul Stop & Start, aceasta cutie de viteze cu 5 trepte asigura un confort sporit in utilizare datorita transmisiei fara pedala de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibila in lunile urmatoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway. Aceasta oferta va fi propusa la un pret accesibil, conform valorilor marcii Dacia.

Asociata cu propulsorul TCe 90 CP, cutia Easy-R asigura un comportament dinamic inca de la turatii joase, oferind o reala placere de a conduce atat in traficul urban, cat si la drum lung. In plus, consumul inregistrat este de numai 4,9 litri/100 km, iar nivelul emisiilor de CO2, de 109g/km, este comparabil cu cel corespunzator unei cutii de viteze manuala.

Aceasta cutie de viteze robotizata raspunde asteptarii clientilor care isi doresc un sofat cat mai confortabil in traficul urban. Easy-R asigura astfel o utilizare comoda datorita solutiei tehnice care elimina pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de actionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigura debreierea, schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului in locul soferului. Ea dispune de doua moduri de functionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).

In modul Drive, schimbarea treptelor de viteza este realizata de calculator, pe baza informatiilor referitoare la conditiile de rulare, cum ar fi turatia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al soferului, etc. In modul Manual / Impulsional, soferul decide singur momentul schimbarii treptelor de viteza.

Distribuie acest articol!