Noul VW Tiguan a debutat la Frankfurt
20.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

A doua generatie Volkswagen Tiguan a fost prezentata in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt (IAA 2015). Crossoverul compact este bazat pe platforma modulara MQB si va fi propulsat de cele mai noi motorizari TSI si TDI. Noul Tiguan a impartit scena de la IAA 2015 cu fratele sau hibrid, Volkswagen Tiguan GTE Concept.

Aspectul exterior al noii generatii Volkswagen Tiguan a fost regandit din temelii. Mai atletic, mai dinamic si mai elegant, crossoverul german este cu 6,1 cm mai lung decat predecesorul sau. Ampatamentul a fost marit cu 7,6 cm pentru a oferi mai mult confort pasagerilor spate. In toamna anului viitor, noul Volkswagen Tiguan va fi oferit si in versiune cu 7 locuri si cu ampatament lung.

Desi a crescut in dimensiuni, linia plafonului este mai joasa cu 3,3 cm fata de generatia anterioara in versiune cu tractiune fata. Platforma modulara MQB reduce greutatea noii generatii Volkswagen Tiguan cu pana la 50 kg comparativ cu primul reprezentant al familiei Tiguan, lansat in 2007. In functie de motorizare si echipamentul de tractare, noul model poate tracta pana la 2.500 de kg.

In materie de motorizari, noul Volkswagen Tiguan poate fi echipat cu patru unitati TSI (125, 150, 180 si 220 CP) si patru agregate TDI (115, 150, 190 si 240 CP). Cu exceptia motoarelor de baza, restul motorizarilor pot fi configurate cu tractiunea integrala 4MOTION si cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj DSG. Sistemul 4MOTION beneficiaza de un cuplaj Haldex, iar pachetul estetic off-road garanteaza un unghi de atac de 25,6 grade.

Multumita ampatamentului mai mare decat cel al primei generatii Tiguan, noul model se lauda cu un portbagaj de 521 de litri. Capacitatea poate fi marita pana la 617 litri daca bancheta spate este glisata inainte. Daca bancheta este rabatata integral, portbagajul noii generatii Tiguan ofera o capacitate de incarcare de 1.656 de litri.

Noul Volkswagen Tiguan are trei identitati vizuale: pachetul standard On-Road, capabilul pachet Off-Road si dinamicul pachet R-Line. In materie de siguranta, Tiguan vine echipat cu 7 airbag-uri (inclusiv un airbag pentru genunchi), Adaptive Cruise Control, Automatic Post-Collision Braking, City Emergency Braking, Emergency Assist, si sistemul de camere cu vedere panoramica Area View.

In echipare standard, sistemul de infotainment este reprezentat de un display monocrom de inalta rezolutie de 5 inch. Nivelurile de echipare Comfortline si Highline se bucura in standard de un display color de 5 inch cu touchscreen. Clientii pot opta si pentru un sistem de infotainment de inalta rezolutie de 8 inch.

Printre tehnologiile oferite la interior se numara Apple CarPlay, Google Android Auto, MirrorLink, AppConnect, Guide & Inform, cat si sistemul Active Info Display. La fel ca in cazul noului Volkswagen Passat, Active Info Display este un ecran TFT care masoara 12,3 inch. Acesta inlocuieste ceasurile de bord clasice.

Diferitele profile de informare va permit sa alegeti datele care sa fie afisate prioritar pe panoul multifunctional de instrumente, alaturi de indicatoarele clasice precum turometrul, vitezometrul si contorul de kilometri. Este de asemenea posibil ca harta de navigatie sa fie afisata central, intre turometru si vitezometru.

Potrivit Volkswagen AG, noua generatie Tiguan va ajunge pe piata europeana incepand cu aprilie 2016. Volkswagen Tiguan in versiune cu sapte locuri si ampatament lung va fi lansat in toamna anului viitor.

Distribuie acest articol!