Skoda Superb GreenLine: 1.780 km cu un plin
01.09.2015
        
Distribuie acest articol!   

Noua Skoda Superb impresioneaza cu un consum de combustibil extrem de scazut. Acest fapt se confirma in mod deosebit in privinta noului model Skoda Superb GreenLine, pe care Skoda il va prezenta publicului peste cateva zile, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Cu un consum de combustibil impresionant de 3,7 l/100 km si emisii de CO2 de numai 95 g/km (versiunea limuzina), noua Skoda Superb GreenLine 1,6 TDI/88 kW defineste noi standarde de ecologie in segmentul sau – atat pentru versiunea Combi cat si pentru versiunea limuzina. Cu doar un drum la statia de benzina, puteti conduce versiunea „green” a noului model reprezentativ al marcii Skoda mai mult de 1.780 km.

Skoda Superb GreenLine 1,6 TDI/ 88 kW este echipata cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza. Intocmai ca si motoarele modelului standard Superb, versiunea 1,6 TDI este echipata cu sistemul Start-Stop si functia de recuperare a energiei de franare, ca dotari standard. Caracteristicile aditionale ale noii versiuni GreenLine includ rapoarte de transmisie mai lungi si SCR (Reducere Catalitica Selectiva).

In plus, caroseria, sasiul si scutul inferior ale modelului Skoda Superb GreenLine au fost armonizate din punct de vedere aerodinamic. Garda la sol este cu 15 mm mai coborata fata de modelul standard Superb. Atat versiunea Superb GreenLine, cat si versiunea Superb GreenLine Combi dispun de eleron. Aceste ajustari contribuie la o aerodinamicitate considerabil imbunatatita a modelelor Superb GreenLine, conferindu-le un coeficient aerodinamic mai scazut. Superb GreenLine obtine o valoare de 0,263; Superb Combi GreenLine ajunge la 0,275.

Skoda Superb GreenLine are un consum de combustibil (diesel) combinat de doar 3,7 l/100 km. Emisiile de CO2 se ridica la doar 95 g/km. Noua Skoda Superb GreenLine 1,6 TDI/88kW (atat versiunea Combi, cat si versiunea limuzina) defineste noi standarde de ecologie in segmentul sau. Dupa o singura alimentare (66 l diesel), Superb GreenLine poate strabate peste 1.780 km.

Pentru a respecta diferitele standarde de emisii aplicabile in lume, modelul Superb utilizeaza doua unitati de tratare a gazelor de esapament: un convertor de oxidare catalitic si filtre de particule diesel. Oxizii de azot sunt redusi prin sistemul de reducere catalitica al modelului Superb GreenLine, prin utilizarea agentului de reducere AdBlue. Produsa sintetic, aceasta solutie apoasa demineralizata de uree cu o concentratie de 32,5 % de uree de inalta puritate trateaza gazele de evacuare de la motorul diesel, nu doar reducand oxizii de azot, dar si economisind combustibil. 

Versiunea GreenLine este disponibila cu liniile de echipare Active, Ambition si Style. Din anul 2008, termenul GreenLine indica modelul Skoda cel mai economic din punct de vedere al consumului de combustibil din respectiva gama de modele.

Distribuie acest articol!