BMW i3, in dotarea politiei din Munchen
06.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cu BMW i3, patrula va fi una cu emisii minime. In premiera pentru Germania, modelul BMW i3 este utilizat ca automobil de interventie pentru politie. Peter van Binsbergen, director de vanzari BMW Group pentru Germania, a predat ministrului de interne din Bavaria, Joachim Herrmann, trei automobile BMW i3 pentru utilizare ca masini de politie de catre Ministerul de Interne din Munchen. Astfel, BMW Group preda pentru prima data un model BMW i pentru a fi utilizat ca vehicul de interventii. Cu aceasta ocazie, noul design cu colante albastre va fi utilizat in trafic. Cu incepere din 2016 este prevazut ca toate automobilele de patrulare si interventie ale politiei bavareze sa fie prezentate in aceste culori. 

Pentru fiecare utilizare, automobilul potrivit: pe langa modelele polivalente BMW Seria 3 si BMW Seria 5, precum si BMW X3, care va fi utilizat in zonele montane si in cele inzapezite, BMW i3 completeaza acum flota politiei bavareze. Datorita nivelului ridicat de agilitate si manevrabilitate, precum si functionalitatii vaste, BMW i3 este automobilul ideal pentru a fi utilizat de politiei in zonele urbane – totodata este sustenabil si ecologic.

Odata cu BMW i3, este pentru prima oara cand masinile de interventie ale politiei bavareze au un design predominant albastru. BMW i3 este echipat cu un sistem special de semnalizare RTK 7 de la Hella, megafoane, precum si lumini pulsatorii in fata si in spate, ca se avertizeze ceilalti participanti la trafic. Echiparea este completata cu preinstalare de radio digital de la Sepura. 

BMW i3 ofera, alaturi de o deplasare cu emisii locale zero, si conectivitate perfecta datorita cardului SIM integrat. Prin intermediul sistemului ConnectedRescue din portofoliul BMW Connected Drive, automobilul ofera, optional, posibilitatea de a transmite, clar si intuitiv, toate informatiile importante – precum adresa, motivul utilizarii si persoana de contact – de la automobil catre centrul de control. In functie de software-ul utilizat in centrul de control, se pot transmite, la nevoie, coordonatele exacte ale locului de utilizare. Din centrul de operatiuni se pot selecta pana la 100 de automobile si pot transmite informatii in mod individual sau mai multe in acelasi timp. Astfel, sistemul evita erori de transmisie si deplasari inutile si se asigura ca serviciile de urgenta ajung rapid la fata locului.

 

Distribuie acest articol!