F1, Rusia 2015: Mercedes, campioana!
11.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg a plecat din pole position in Marele Premiu al Rusiei, dupa ce in calificari a obtinut un timp mai bun decat cel de anul trecut.

Cursa a fost marcata de cateva incidente, cel mai important consumandu-se in chiar ultimul tur, atunci cand Raikkonen l-a lovit pe Bottas. In timp ce pilotul de la Williams a abandonat, Kimi Raikkonen a fost depasit de Perez si Massa, terminand pe locul al cincilea. Insa comisarii de cursa au decis sa-l penalizeze pe Raikkonen cu 30 de secunde, ceea ce l-a retrogradat pana pe locul 8.

Importanta acestei penalizari consta in faptul ca, matematic, le asigura celor de la Mercedes titlul la constructori deja dupa cursa de astazi, de la Soci, asa cum s-a intamplat si in sezonul precedent.

In intrecerea pilotilor, abandonul lui Rosberg i-a lasat cale libera spre o noua victorie coechipierului sau de la Mercedes, Lewis Hamilton. Campionatul mai are de disputat inca patru curse, iar Hamilton si-ar putea trece in cont un nou titlu suprem inca din cursa urmatoare, de la Austin.

Urmatoarea cursa se disputa pe 25 octombrie, in SUA. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Rusia, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Rusia 2015:
 1. Lewis Hamilton (Mercedes)
 2.  Sebastian Vettel (Ferrari)
 3. Sergio Perez (Force India)
 4. Felipe Massa (Williams)
 5. Daniil Kvyat (Red Bull)
 6. Felipe Nasr (Sauber)
 7. Pastor Maldonado (Lotus)
 8. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 9. Jenson Button (McLaren)
10. Max Verstappen (Toro Rosso)

Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 302 p.
2. Sebastian Vettel 236 p.
3. Nico Rosberg 229 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 531 p
2. Ferrari 359 p.
3. Williams-Mercedes 220 p.

Foto: Pirelli

 

Distribuie acest articol!