Noul MINI Cabriolet
26.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

MINI Cabriolet este un model emotional cu un design pe masura. Isi pastreaza insa o imagine sportiva. In spiritul marcii, pastreaza proportiile caracteristice cu suprafete puternic sculptate si o silueta alungita dinamic, oferind o interpretare actualizata a elementelor clasice de design ale marcii: faruri rotunde si stopuri cu contururi cromate, grila hexagonala a radiatorului sau montantii de culoare negara.

Soft top textil de calitate este oferit cu mecanism de deschidere/inchidere complet automat, precum si functie de culisare a acoperisului. In premiera, actionare noua este complet electrica si, prin urmare, foarte silentioasa. O alta noutate este soft top-ul MINI Yours cu grafica Union Jack tesuta. Deschiderea si inchiderea acoperisului si a geamurilor laterale se face in 18 secunde si este posibila si in timpul calatoriei, la viteze de pana la 30 km/h. Protectia in caz de rasturnare este integrata in interior, fara a fi vizibila, si se extinde automat cand este nevoie.

Noul MINI Cabriolet vine cu dimensiuni crescute pentru un plus de confort si ergonomie: +98 mm in lungime, +44 mm in latime si +7 mm in inaltime; ecartament mai lung (+28 mm); latime mai mare a ampatamentului (+42 mm in fata, +34 mm in spate). Modelul vine cu noi scaune fata, cu gama mai mare de ajustare, acces mai confortabil si suprafata mai lunga a scaunelor pentru pasagerii din spate. Totodata, scaunele spate individuale, cu suport lateral optimizat, ofera un confort imbunatatit. Volumul portbagajului a fost extins cu aproximativ 25%, la 215 litri cu acoperisul inchis si 160 de litri cu acoperisul deschis. Echiparea standard include spatare spate cu rabatare divizata, facilitate extinsa de incarcare si functie Easy Load.

Designul interior este caracteristic marcii, cu cockpit structurat orizontal, contururi rotunde sau eliptice pentru afisaje, elemente de decor ale prizelor de aer si ale usilor, precum si combinatii de inalta calitate ale culorilor si materialelor. Conceptul de afisare si operare modern include panou de instrumente pe coloana de directie, instrument central cu noi functii, afisaj (optional) cu lumini LED si buton start/stop de culoare rosie, dispus central in bara de comutatoare din sectiunea inferioara a consolei centrale.

Lansarea pe piata a noului MINI Cabriolet este pregatita pentru anul viitor cu trei variante de motorizare (consum mediu mixt: 6,0-3,8 l/100 km; emisii CO2: 139-100 g/km); generatie noua de motoare cu tehnologie MINI TwinPower Turbo Technology; motor pe benzina, cu trei cilindri, care dezvolta 100 kW/136 CP la MINI Cooper Cabriolet, motor pe benzina, cu patru cilindri, care ofera 141 kW/192 CP la MINI Cooper S Cabriolet, motor diesel cu trei cilindri care dezvolta 85 kW/116 CP la MINI Cooper D Cabriolet.

Transferul puterii se face catre rotile fata. Transmisia manuala cu sase trepte este disponibila standard, in timp ce optional, pentru toate modelele, este oferita o transmisie Steptronic cu sase trepte ca optiune. Transmisia sport Steptronic cu sase trepte, cu clapete pe volan, este disponibila pentru MINI Cooper S Cabriolet. Gama extinsa de tehnologii MINIMALISM, ca echipare standard, asigura optimizarea consumului. Optional, sistemul MINI Driving Modes, poate oferi trei configuratii de condus: Sport, Mid si Green.

Sentimentul go-kart tipic MINI este asigurat prin tehnologia suspensiei, cu reglaj specific modelului combinat cu ecartament lat si ampatament lung. Punte fata este in configuratie cu brat transversal si punte spate cu multibrat, cu rigiditate crescuta si masa redusa. Sunt oferite o serie de sisteme standard precum Servotronic, asistarea dinamica a directiei in functie de viteza, si Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilitatii) care include Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tractiunii) si Electronic Differential Lock Control (EDLC / control electronic al diferentialului blocant) ca dotari standard. Suplimentar, MINI Cooper S Cabriolet dispune de Performance Control, un mod sportiv de functionare al sistemului de control al stabilitatii. Alte optiuni disponibile: Dynamic Damper Control (control dinamic al amortizoarelor), suspensie sport. Jante de 15 sau 16 toli, din aliaj usor, sunt in echiparea standard, in timp ce optional se ofera jante cu dimensiunea de pana la 18 toli.

Dotari inovatoare sunt oferite in premiera pe MINI Cabriolet: faruri LED cu lumini LED de zi si stopuri LED; distributie adaptiva a luminii si semnalizatoare LED; proiectoare LED de ceata; pachet de iluminare cu lumini LED pentru interior si ambientale; MINI Head-Up Display; Parking Assistant, Driving Assistant cu tempomat activ bazat pe camera video, avertizare de coliziune si de pietoni cu functie de franare initiala; asistent pentru faza lunga; detectare a indicatoarelor rutiere pentru limitare de viteza si depasire interzisa; camera pentru mers inapoi.

Distribuie acest articol!