Porsche Mission E, despre viitoarea Panamera, in mod 100% electric
06.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

Una dintre marile surprize ale editiei din acest an a Salonului de la Frankfurt a fost conceptul Porsche Mission E. Este vorba de un automobil cu propulsie 100% electrica si cu arhitectura unei berline clasice, cu 4 usi si 4 locuri.

Cele doua motoare electrice asigura o sportivitate la cel mai inalt nivel, gratie celor 600 CP, capabili sa accelereze de la 0 la 100 km/ora in doar 3,5 secunde si de la 0 la 200 km/ora in 12 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/ora.

Porsche Mission E dispune de motricitate si directie pe toate cele patru roti si s-a incadrat in mai putin de 8 minute pentru un tur ce circuit pe bucla nordica de la Nurburgring. Toate aceste performante sunt disponibile si datorita greutatii reduse, prin folosirea unui amestec de aluminiu, otel si plastic ranforsat cu fibra de carbon (PRFC).

Cei de la Porsche si-au impus sa nu faca niciun compromis in privinta sportivitatii, dar si a aptitudinilor de automobil utilizat in regim cotidian. Asa se face ca prototipul are o autonomie comparabila cu cea oferita deja pe piata Tesla Motors, de cel putin 500 km. In plus, reincarcarea la 80% din capacitate (deci pentru cel putin 400 km) se realizeaza in doar 15 minute. In acest sens, Porsche a pus la punct, in premiera, un sistem ce functioneaza la 800 V.

Din punct de vedere estetic, Porsche Mission E prezinta interes prin prisma faptului ca prefigureaza designul viitoarei generatii Panamera.

 

Distribuie acest articol!