Scandalul Volkswagen are efecte si in Romania
04.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

In Romania, scandalul Volkswagen vizeaza 105.000 de automobile produse de marci din Grupul Volkswagen (Volkswagen, Audi, Skoda si SEAT), dintre care 56.000 erau noi la data inmatricularii, iar 49.000 erau vechi. Este vorba de masini cu motoare din familia EA 189 – TDI Euro 5 de 1,2, 1,6 si 2,0 litri. De retinut ca pe stocuri la dealerii acestor marci mai exista circa 300 de unitati cu astfel de motoare (fac parte din sfarsitul de serie), pentru care Registrul Auto Roman (RAR) nu mai elibereaza carti de identitate pana la rezolvarea problemei.

Proprietarii automobilelor vizate de scandal vor fi rechemati in service de catre dealeriii Grupului Volkswagen din Romania, pentru remedierea situatiei, atat la masinile noi, cat si la cele second hand. In acelasi timp, este de asteptat ca statul sa se indrepte impotriva Volkswagen (producator, prin importator) pentru eventualele daune de mediu si diferente de timbru de mediu.

Cei care sunt proprietari ai unui astfel de automobil trebuie sa stie ca nu vor avea de suferit nici tehnic si nici financiar ca urmare a situatiei create. Altfel spus, nu vor avea de platit nicio diferenta de timbru de mediu, deoarece au fost cumparatori de buna-credinta.

Registrul Auto Roman precizeaza ca autovehiculele vizate (cele cu Euro 5, echipate cu motoare diesel din familia EA 189) pot fi achizitionate in continuare numai daca sunt deja inmatriculate si implicit utilizate (adica achizitionare second-hand).

Distribuie acest articol!