Toyota recheama in service 6,5 millioane de unitati
23.10.2015
        
Distribuie acest articol!   

Intr-un moment in care DieselGate, scandalul imens in care este implicat grupul Volkswagen, continua sa faca valuri la nivel mondial, rivala Toyota revine si ea in prim-plan cu… "specialitatea casei", adica o noua rechemare in masa. De aceasta data sunt vizate 6,5 milioane de vehicule pentru "verificarea bunei functionari a comenzii principale de actionare electrica a geamurilor".

Riscul semnalat este de supraincalzire a unui modul ce contine contacte electrice, insa pana acum nu au fost semnalate accidente din cauza acestei probleme. Rechemarea este preventiva si vizeaza  modele produse in perioada 2005-2010. In Europa vor fi rechemate circa 1,2 milioane de unitati, modelele Yaris, Corolla, Camry sau RAV4.

Aceasta rechemare vine la doar cateva luni dupa ce Toyota a decis sa extinda la nivel mondial o alta actiune de acest fel, pentru inlocuirea airbag-urilor produse de Takata. Astfel, rechemarile Toyota, de la inceputul crizei provocate de airbag-urile Takata, totalizeaza circa 12 milioane de unitati!

Dan BOBOESCU

Distribuie acest articol!