Cinci stele pentru noile Audi A4 si Honda HR-V si Jazz
06.11.2015
        
Distribuie acest articol!   
Noul Audi A4 este printre cele mai sigure vehicule din campul sau competitiv. Consortiul european Euro NCAP a acordat modelului scorul maxim de cinci stele atat pentru siguranta adultilor si copiilor cat si pentru protectia pietonilor.
 
Noul Audi A4 a primit si premiul special Euro NCAP advanced, pentru sistemul multicollision brake assist din dotarea standard si pentru sistemul Audi pre sense basic. Multicollision brake assist franeaza automat vehiculul in cazul unui accident, reducand astfel riscul altor coliziuni. Audi pre sense basic tensioneaza centura de siguranta in situatii periculoase ce pot duce la o coliziune, inchizand totodata gemurile si trapa.
 
Lansate recent pe piata din Romania, noile modele HR-V si Jazz au fost si ele testate de EuroNCAP, reusind un calificativ maxim de 5 stele. Rezultatele excelente realizate de noile modele Honda confirma atentia acordata capitolului siguranta indiferent ca vorbim despre componenta pasiva sau activa. Testate intern inainte de lansarea oficiala pe piata din Europa, noile modele au confirmat tehnologiile avansate folosite de Honda pentru a oferi pasagerilor cel mai inalt nivel de siguranta.
 
Noul Jazz a reusit o performanta importanta fiind doar al doilea model din segmentul B care a reusit calificativul maxim de 5 stele dupa noua schema de testare implementata de EuroNCAP pentru anul 2015.
 
Euro NCAP a mai testat si noul Volkswagen Caddy, un turism derivat dintr-o utilitara compacta. Din pacate, acesta a primit doar 4 stele, in principal din cauza sistemelor de asistare oferite doar optional.
 
Infiintat in 1997, New Car Assessment Program (NCAP) investigheaza performantele noilor modele auto in caz de coliziune. In 2015, consortiul a ridicat nivelul de exigenta in timpul testelor de coliziune frontala si laterala pentru a reflecta scenariile realiste pentru accidente cu o acuratete si mai mare.

Distribuie acest articol!