Designerul sef de la VW, Walter de Silva, se retrage
08.11.2015
        
Distribuie acest articol!   
Volkswagen Group a anuntat oficial plecarea italianului Walter Maria de Silva din functia de responsabil cu designul al marelui gigant german. Celebrul designer auto se retrage, insa va continua sa joace un rol consultativ pentru VW. Compania germana nu a anuntat deocamdata cine ii va succeda in functia de sef al departamentului de design la nivel de grup.
 
De Silva s-a ocupat cu designul pentru toate marcile din VW Group, in ultimii noua ani, iar inainte a condus departamentele de design la FIAT (din 1972) si Alfa Romeo (1986-1998). La Volkswagen a ajuns ca sef de design la SEAT, pozitie din care a constribuit decisiv la crearea imaginii sportive a brandului spaniol. In 2002 a trecut la Audi, unde si-a pus amprenta asupra unor modele precum a sasea generatie A6, al doilea TT, A5 si spectaculosul R8. De numele sau sunt legate si conceptul Lamborghini Egoista sau sportiva populara Volkswagen Scirocco. Intr-un interviu avea sa declare ca cel mai frumos automobil pe care l-a desenat vreodata este, in opinia sa, Audi A5.
 
Plecarea lui de Silva de la VW Group va accelera reorganizarea gigantului, operatiune care presupune, printre altele, si reducerea drastica a bugetului anual de 100 milioane de euro pe care departamentul de design il avea la dispozitie pana acum.

Distribuie acest articol!