Doua concepte Mazda MX-5, la SEMA 2015
11.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

Mazda prezinta doua reprezentari diferite ale filosofiei sale pentru masini sport usoare: MX-5 Spyder si MX-5 Speedster, inspirate din modelele sport din trecut, acum reproiectate intr-o maniera inovatoare.

Mazda a venit la SEMA Show 2015 Las Vegas cu aceste doua concepte care au la baza noul MX-5. Ele duc intr-o noua dimensiune placerea de a conduce un MX-5, dupa ce greutatea lor a fost redusa si mai mult.

Designerii s-au lasat inspirati de roadsterele de epoca. MX-5 Spyder dispune de un plafon usor, culoare Argintiu Mercury la exterior, kit aero din fibra de carbon, jante usoare de 17 inch Yokohama ADVAN Racing RS II si un interior din piele naturala Spinneybeck PRIMA. De cealalta parte, MX-5 Speedster, readuce roadsterul acolo de unde a pornit totul – are inclusiv deflectoare in loc de parbriz – pentru a trai experienta de odinioara a condusului intr-o masina decapotabila.

Mazda a dus la extrem scaderea in greutate a acestor modele, de aceea portierele si scaunele sunt realizate din fibra de carbon, iar jantele RAYS 57 Extreme Gram de 16 inch sunt special proiectate. Speedster cantareste numai 943 kg si are o garda la sol cu 30 de mm mai joasa fata de MX-5-ul de serie, multumita unei suspensii coilover (reglabila).

„Atat MX-5 Spyder, cat si MX-5 Speedster sunt modele cu un design fara compromisuri, care evidentiaza punctele tari ale modelului MX-5”, spune Ken Saward, design manager Mazda America de Nord. El si colegii lui de la Mazda au colaborat cu diversi producatori de piese aftermarket si ateliere specializate in modificarea automobilelor, pentru a crea aceste doua concepte. „Pentru noul MX-5 2016 acum putem arata modul radical in care modelul nostru sport reprezentativ poate fi modificat, dar sa ramana, in acelasi timp, fidel misiunii lui”.

Dan BOBOESCU

Distribuie acest articol!