F1, Mexic 2015: Victorie pentru Rosberg
01.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

Formula 1 a revenit in Mexic dupa o pauza de 23 de ani. Altitudinea mare si carcateristicile atmosferei rarefiate din Mexico City, impreuna cu liniile drepte lungi de pe circuitul renovat Autodromo Hermanos Rodriguez, au dus la obtinerea celor mai mari viteze maxime vazute in Formula 1 anul acesta.

Nico Rosberg a obtinut pole-position, secondat de Lewis Hamilton, aceasta fiind  a 13-a dubla Mercedes a sezonului, in calificari. Fara miza la varf, ambele titluri fiind deja adjudecate, Rosberg a dominat cursa de la start la finish, reusind sa-si treaca a patra victorie din acest sezon.

Rosberg a fost urmat pe podium de Hamilton, reusita Mercedes fiind completata de clasarea lui Bottas pe 3, avand in vedere ca monopostulul Williams pilotat de finlandez este propulsat tot de un motor Mercedes.

Prin aceasta reusita, Rosberg revine pe a doua pozitie in ierarhia pilotilor, in detrimentul lui Vettel. Apropo de germanul de la Ferrari, Scuderia a avut o cursa de cosmar, cu ambii piloti abandonati.

Urmatoarea cursa (penultima a sezonului) se disputa pe 15 noiembrie, in Brazilia. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Mexic, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Mexic 2015:
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Lewis Hamilton (Mercedes)
 3. Valtteri Bottas (Williams)
 4. Daniil Kvyat (Red Bull)
 5. Daniel Ricciardo (Red Bull)
 6. Felipe Massa (Williams)
 7. Nico Hulkenberg (Force india)
 8. Sergio Perez (Force India)
 9. Max Verstappen (Toro Rosso)
10. Romain Grosjean (Lotus)

Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 345 p.
2. Nico Rosberg 272 p.
2. Sebastian Vettel 251 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 617 p
2. Ferrari 374 p.
3. Williams-Mercedes 243 p.

Foto: Pirelli

 

Distribuie acest articol!