Noua Mazda CX-9 inaugureaza un nou motor turbo pe benzina
19.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

Mazda a dezvaluit, la Los Angeles Auto Show 2015, un nou motor si un nou model. SKYACTIV-G 2.5T, prima unitate turbo pe benzina SKYACTIV-G, a fost lansata odata cu noua Mazda CX-9, un SUV de clasa medie, care va intra in vanzare incepand cu primavara anului viitor, in America de Nord.

 

SKYACTIV-G 2.5T este acum cel mai puternic motor din gama Mazda, producand pana la 250 CP si 420 Nm in versiunea din America de Nord. Bazat pe motorul SKYACTIV-G 2.5 aspirat, oferit cu Mazda CX-5 si Mazda6, noul propulsor turbo cu injectie directa ofera acceleratie liniara si mai puternica, mai ales in regim de turatii joase si medii, impreuna cu un raspuns ideal oferit conducatorului. Avand o cilindree corecta, ca toate motoarele SKYACTIV, mai degraba decat una redusa, acesta depaseste, de asemenea, probleme specifice ale motoarelor turbo, cum ar fi performanta lenta ("lag-ul turbo") si a consumului de carburant de multe ori dezamagitor din lumea reala.

 

Principalele elemente ale acestuia includ Mazda Dynamic Pressure Turbo, prima turbina din lume care maximizeaza performanta prin variatia nivelului de pulsatii de evacuare in functie de turatia motorului. Sistemul racit de recirculare a gazelor de esapament (EGR), permite intre timp motorului sa mentina raportul ideal aer-carburant, oferind cantitatea optima de oxigen necesara pentru arderea combustibilului – acest lucru intamplandu-se pe o gama larga de putere.

 

Motorul va alimenta initial noua Mazda CX-9. Dezvoltat in primul rand pentru piata din America de Nord, SUV-ul de familie merge intr-o liga superioara, cu un interior premium spatios si confortabil, oferind spatiu pentru sapte pasageri, pe trei randuri de scaune. La exterior, este dotat cu cea mai recenta ilustrare a filosofiei de design premiat KODO – Sufletul Miscarii. Si ca alte modele Mazda, a fost construita in jurul tehnologiei SKYACTIV, pentru a oferi o combinatie fara compromisuri, de performanta si eficienta, impreuna cu experienta de conducere specifica Mazda, Jinba Itai, inspirata de roadsterul emblematic MX-5. Noul CX-9 va fi, de asemenea, oferit cu sisteme avansate de siguranta Mazda, i-ACTIVSENSE si i-ACTIV AWD, asa cum isi denumeste producatorul sistemul inteligent de tractiune integrala. Se asteapta ca America de Nord sa contabilizeze 80% din vanzarile anuale de CX-9, preconizate la 50.000 de unitati.

Distribuie acest articol!