Racing spirit: editia limitata Audi A5 DTM selection
04.11.2015
        
Distribuie acest articol!   

Cu editia speciala Audi A5 DTM selection, Audi aduce pe sosea senzatia traita pe circuitele DTM. Un puternic 3.0 TDI ce dezvolta 245 CP, jantele de aliaj usor cu diametru de 20 inch, designul dinamic si scaunele scoica dezvaluie conexiunile modelului coupe in 2 usi cu versiunea de curse prezenta in German Touring Car Masters (DTM).

Modelul Audi A5 DTM selection intoarce priviri gratie designului special. Capota motorului, usile si luneta sunt marcate cu logo-uri DTM, quattro si Audi Sport. Contrastul oferit de culoarea exterioara rosu Misano cu elementele vopsite negru lucios prezente in partea frontala, la nivelul pragurilor, cat si in partea posterioara accentueaza gradul de atractivitate a modelului – editie limitata. Designul spoilerului fata si al prizelor de aer contribuie la un aspect special. Jantele din aliaj usor Audi sport cu design cinci spite duble evidentiaza optica titan mat. Dimensiunile acestora sunt 9J x 20, pentru anvelope 265/30 R 20.

Cu usa deschisa, iluminarea exterioara proiecteaza logo-ul DTM pe sol. Ornamentele speciale ale pragurilor afiseaza emblema Audi Sport, iar geamurile spate sunt fumurii. Interiorul este dominat de scaunele scoica preluate de la modelul RS. Spatarele acestora si ornamentele interioare de la nivelul usilor si al consolei centrale sunt vopsite in culoarea rosu Misano. Cusaturile rosii scot in evidenta scaunele si volanul sport multifunctional, a carei parte inferioara plata este imbracata partial in Alcantara. Grupul pedalier este fabricat din otel inoxidabil.

Sub capota modelului Audi A5 DTM selection se ascunde puternicul motor 3.0 TDI cu o putere de 245 CP si un cuplu maxim de 580 Nm. Acesta propulseaza motorul in doua usi de la 0 la 100 km/h in 5,9 secunde si mai departe pana la viteza maxima limitata electronic la 250 km/h. A5 DTM selection atinge un consum mediu de 6,3 litri/100 km, cu 162 grame CO2/km. Puterea motorului este transferata catre tractiunea integrala permanenta cu ajutorul unei transmisii S tronic cu sapte trepte.

Audi A5 DTM selection este o editie limitata, disponibile fiind doar 50 de exemplare. Spectaculosul coupe marcheaza a treia editie speciala DTM construita de Audi, avand ca predecesori modelele A4 Limuzina din 2005 si A5 Coupe din 2014.

Distribuie acest articol!