BMW Seria 3 hibrid, la pret de model de benzina
08.12.2015
        
Distribuie acest articol!   

Dupa BMW X5 40e si BMW Seria 2 Active Tourer 220xe, BMW continua politica de promovare a modelelor plug-in hybrid la preturi competitive, comparabile cu motoarele pe benzina de putere similara. Noul BMW 330e plug-in hybrid este disponibil de la 36.650 euro fara TVA, la un pret comparabil cu versiunea pe benzina 330i cu aceeasi putere. Modelul este disponibil deja pentru comenzi si este pregatit sa debuteze pe piata in luna martie, o data cu BMW Seria 2 Active Tourer 220xe.

Diferenta de aproximativ 2.000 de euro in plus fata de versiunea BMW 330i este compensata de echiparea standard suplimentara la model hibrid: cutia automata Steptronic, bordul cu continut extins si pachetul compartiment de depozitare, toate cu o valoare totala de 2.080 euro fara TVA. De notat ca versiunea diesel de putere similara (BMW 330d de 258 CP) este disponibila la un pret de inceput de 39.650 euro fara TVA.

Componentele eDrive, dezvoltate in cadrul proiectelor BMW i, sunt integrate acum in cadrul modelelor plug-in hybrid dezvoltate ca parte a marcii BMW. In esenta, tehnologia BMW eDrive cuprinde electromotorul, acumulatorul litiu-ion de inalta tensiune si gestiune electronica a puterii. Pe baza unei strategii eBoost comuna, toate modelele hybrid plug-in BMW ofera livrare superioara a puterii prin alaturarea celor doua sisteme de propulsie si ridica raspunsul si performanta tehnologiei BMW TwinPower Turbo la un nou nivel. Datorita BMW eDrive, condusul in regim electric in zonele urbane si pe drumurile nationale este o solutie viabila comercial. Un element important al strategiei de functionare este utilizarea inteligenta a energiei electrice provenita din surse externe si din recuperare, pentru maximizarea eficientei automobilului. Componentele arhitecturii BMW eDrive sunt adaptate la fiecare concept de automobil in parte si pot fi combinate cu motoare pe benzina, cu trei sau cu patru cilindri, precum si cu tractiune spate traditionala, cu BMW xDrive sau cu tractiune integrala electrificata.

Distribuie acest articol!