Bugatti Chiron, in premiera mondiala la Salonul de la Geneva
01.12.2015
        
Distribuie acest articol!   

S-au inmultit zvonruile referitoare la viitorul model Bugatti, inlocuitorul lui Veyron, semn ca momentul prezentarii oficiale este aproape. Se stie deja ca se va numi Chiron si, la fel ca predecesorul sau, va fi un supercar. La ora actuala, versiunea finala se afla in testele dinainte de intrarea in productie.

Bugatti a anuntat oficial ca premiera mondiala a noului Chiron va avea loc in primavara, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. De altfel, Geneva este locul in care a fost lansat oficial si Veyron, in 2005. Tot la Geneva, un deceniu mai tarziu, in primavara acestui an, Bugatti a prezentat si ultimul Veyron, La Finale (vezi link-ul de mai jos).

Pentru moment nu se stiu prea multe despre Chiron, care a fost deja prezentat unor clienti potentiali, in varianta de pre-productie. In presa auto internationala se vehiculeaza ideea ca designul va fi apropiat de cel al conceptului Vision Gran Turismo, expus in septembrie, la IAA Frankfurt.

Nu se stie nimic nici in privinta propulsiei, insa este de asteptat ca la baza sa se afle de-acum celebrul W12 de 8,0 litri cu patru turbine, de pe Veyron.

Distribuie acest articol!