Faraday Future, un viitor rival pentru Tesla
17.12.2015
        
Distribuie acest articol!   

Parca aparuta din neant si sustinuta de miliardarul chinez Jia Yueting, compania Faraday Future (FF) are planuri ambitioase. Peste doar doi ani, ar trebui sa concureze de la egal la egal cu Tesla, pe piata automobilelor electrice.

Primul model se va lansa in 2017, dupa care vor urma nu mai putin de alte sase modele electrice! Pentru dezvoltarea proiectului, FF a recrutat specialisti de la BMW, General Motors, Lamborghini, Audi, Ferrari si chiar Tesla, iar planurile pe termen scurt prevad construirea unei fabrici, pe teritoriul Statelor Unite.

Viitorul rival al lui Tesla a anuntat zilele trecute ca isi va construi fabrica la Las Vegas, in Nevada. Investitia se va ridica la un miliard de dolari. Interesant este faptul ca si Tesla a decis sa investeasca nu mai putin de cinci miliarde de dolari intr-o fabrica imensa, amplasata la Reno, nu departe de Las Vegas! Spre deosebire de facilitatea Tesla, care va produce doar baterii litiu-ion, fabrica Faraday Future va asambla automobile de la zero la produs finit.

Dupa toate probabilitatile, in ianuarie, la CES 2016, eveniment gazduit de Las Vegas, va fi dezvaluit un concept ce va prefigura primul model de serie FF. Se pare ca va fi un crossover, concurent direct pentru Tesla Model X, in incercarea de a profita de cererea in crestere din segmentul SUV.

Distribuie acest articol!