Doua premiere mondiale BMW, la Salonul de la Detroit
07.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW va prezenta, cu ocazia Salonului International Auto din America de Nord (NAIAS) – are loc la Detroit in perioada 11-24 ianuarie -, premierele mondiale ale noilor modele BMW M2 si BMW X4 M40i. Alaturi de aceste doua automobile noi, in stand se vor regasi modele deschizatoare de noi drumuri si serviciile inovatoare BMW i, care acopera fiecare aspect al mobilitatii electrice. Totodata, BMW ConnectedDrive prezinta cea mai noua gama a sa de aplicatii si sisteme, precum Remote Control Parking.

Inca de la inceputul anilor 70, BMW 2002 turbo a intors priviri si a facut inimi sa palpite. Automobilul sport de inalta performanta din clasa compacta reprezenta perfect rezolutia BMW de a furniza un nivel remarcabil al dinamicii, al agilitatii si al controlului masinii. Acum, la 40 de ani de la acel moment, BMW M GmbH prezinta noul BMW M2, pentru a demonstra inca o data ca acest angajament este cat se poate de actual. Datorita motorului de inalta performanta – cu sase cilindri dispusi in linie -, agilitatii oferite de tractiunea spate, suspensiei ultrausoare M Sport din aluminiu si designului extrovertit, noul BMW M2 Coupe are toate ingredientele sa furnizeze placerea suprema a condusului. Nou dezvoltat, motorul de trei litri cu sase cilindri dispusi in linie, ce propulseaza BMW M2 utilizeaza tehnologia M TwinPower Turbo de ultima ora pentru a dezvolta 370 CP la 6.500 rpm – prin aceasta stabileste un reper pentru segmentul compact al automobilelor sport de inalta performanta. Acelasi lucru este valabil si pentru livrarea puterii. Cuplul maxim de 465 Nm poate fi crescut la un maximum de 500 Nm in rafale scurte datorita functiei Overboost – toate aceste permit ca noul BMW M2, echipat cu varianta optionala de transmisie – M cu dublu ambreiaj (M DCT) – si Launch Control – sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 4,3 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/h – sau la 270 km/h daca este comandat pachetul M Driver. Si totusi, cu transmisia M DCT, consumul de combustibil este de numai 7,9 l/100 km.

Gama de succes BMW X4 a primit un nou model-amiral prin aparitia versiunii BMW X4 M40i. Oferind o dinamica si mai pronuntata, un aspect distinctiv si dotari exclusive, BMW face o noua mutare importanta in segmentul Sports Activity Coupe (SAC). Un motor nou dezvoltat – pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo – isi face debutul mondial sub capota BMW X4 M40i. Propulsorul de trei litri produce o putere de 360 CP intre 5.800 si 6.000 rpm si genereaza un maxim al cuplului de 465 Nm. Echipat cu acest motor de inalta performanta si cu tehnologia M Performance TwinPower Turbo, BMW X4 M40i sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde si atinge o viteza maxima, limitata electronic de 250 km/h.

Distribuie acest articol!