Noile Audi Q2 si Q5 vor fi lansate anul acesta
10.01.2016
        
Distribuie acest articol!   
La finele anului trecut, atunci cand a prezentat planul de investitii pentru 2016, Audi a confirmat, indirect, aparitia a doua modele SUV in cursul acestui an – Q2 si Q5. Primul este o noutate absoluta, care se va pozitiona la intrarea in gama SUV a constructorului de la Ingolstadt, in timp ce al doilea este de clasa medie, gata sa treaca la cea de-a doua generatie.
 
Audi Q2 va fi un crossover urban dezvoltat pe platforma modulara MQB a Grupului Volkswagen. Debutul oficial este asteptat peste putin timp, cel mai probabil in cadrul Salonului de la Geneva, din martie. A doua generatie Q5 va folosi noua platforma MLB, intalnita deja la nou A4. Aparitia oficiala este asteptata in a doua parte a anului, probabil la Salonul de la Paris, din septembrie.
 
Audi are in planuri si o versiune de top RS Q5, cu o putere in jur de 400 CP, precum si un Q5 e-tron hibrid reincarcabil. Acesta din urma va anticipa SUV-ul cu propulsie 100% electrica anuntat pentru 2018 si care a fost prefigurat de conceptul Audi e-tron quattro (foto), prezentat in toamna anului trecut, la Salonul de la Frankfurt.
 
Toate aceste noutati vor contribui la atingerea obiectivului marcii, acela de a numara 60 de modele in gama, pana in anul 2020.

Distribuie acest articol!