Permutari Audi: A1 in Spania, Q3 in Ungaria, Q6 electric in Belgia
22.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

Audi a anuntat ca va muta, in 2018, productia celui mai mic model din gama, A1, din Belgia in Spania. Noul loc de productie pentru citadina de la Audi va fi la Martorell, in fabrica SEAT, producatorul spaniol fiind, ca si Audi, parte din Volkswagen Group.

In noile conditii, Audi va reloca productia modelului Q3, care se produce actualmente la Martorell. Cel mai probabil, noua fabrica pentru SUV-ul compact se va instala in Ungaria, la Gyor, oras in care Audi are deja o facilitate de productie.

Cand s-a lansat productia Q3 la Martorell, previziunile erau de 100.000 de unitati asamblate anual. Cifra a fost cu mult depasita, ajungand in prezent la 478.000 de unitati pe an. Prin urmare, in timp ce pentru Q3 se pregateste o noua capacitate de productie, A1 va deveni al doilea model premium produs in Spania, dupa SUV-ul de succes Q3.

Cat despre fabrica din Belgia, unde in prezent se asambleaza A1, aceasta va avea o misiune deosebita in urmatorii ani, aceea de a produce primul SUV 100% electric de la Audi. Viitorul Q6 electric se va produce, asadar, la uzina de la Forest-Bruxelles, derivat din conceptul Audi e-tron quattro, prezentat in toamna anului trecut, la Salonul de la Frankfurt.

Distribuie acest articol!