Primul concept Faraday Future, FFZERO1, dispune de 1000 CP!
06.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

Cu sediul in California (la fel ca Tesla) si beneficiind de finantare din China, Faraday Future planuieste o intrare in forta pe piata automobilelor electrice de top. Dar cum pana la lansarea productiei de serie mai este ceva de asteptat, deocamdata a fost dezvaluit un prim concept, prezentat in cadrul editiei 2016 a „consumer electronics show” (CES), de la Las Vegas.

Se numeste FFZERO1, dispune de peste 1000 CP in mod de propulsie 100% electrica si accelereaza 0-100 km/ora in mai putin de 3 secunde. Un adevarat supercar, asadar, care tine deja prima pagina a presei auto la nivel global!

Promisiunile celor de la Faraday Future vizeaza un prim model de serie peste doar doi ani, obiectiv care vizeaza o investitie de 1,4 miliarde de dolari intr-o noua uzina (vezi link-ul de mai jos). Acel prim model de serie va fi inspirat din FFZERO1, un prototip dotat cu 4 motoare electrice, capabile sa imprime o viteza de varf de 321 km/ora!

Conceput parca pentru jocul video Vision Gran Turismo, acest concept dispune de un singur loc la bord, cel al soferului. Cu siguranta, versiunea de serie va fi ceva mai… normala! Toate viitoarele modele de serie de la Faraday Future vor fi dezvoltate pe aceeasi platforma modulara – VPA (Variable Platform Architecture).

Interesant este si faptul ca, pentru promovarea acestui prim concept, Faraday Future a lansat o aplicatie pentru smartphone, disponibila pentru descarcare din Google Play sau AppStore.

Distribuie acest articol!