Renault, intre perchezitii, dezmintiri si recheamari
20.01.2016
        
Distribuie acest articol!   

Zvonurile din ultima perioada, conform carora Renault ar avea unele probleme cu nivelul emisiilor, sunt confirmate oficial. In principal, aceste probleme sunt la motorizarile diesel 1.5 dCi de 110 CP cu norma de poluare Euro 6.

Conform unei declaratii facute de ministrul francez al Energiei, Segolene Royal, pentru un post de radio, Renault va rechema peste 15.000 de unitati pentru verificarea si reglarea sistemelor de reducerea a emisiilor si pentru a le aduce in parametrii standard. Desi ministrul nu a precizat despre ce modele este vorba, se pare ca cel mai afectat este crossoverul Captur.

Si alte marci sunt in vizorul autoritatilor franceze, cu privire la depasirea nivelului maxim admis  de emisii in trafic. Conform presei din Hexagon, vizati ar fi si constructorii Ford si Mercedes-Benz.

Revenind la Renault, gigantul francez a primit, saptamana trecuta, vizita inopinata a inspectorilor antifrauda. Dupa cum se stie, investigatiile din Franta au fost declansate inca de la finele anului trecut, dupa izbucnirea scandalului DieselGate, care vizeaza Grupul Volkswagen. Perchezitiile au vizat trei sedii Renault din zona Parisului, iar aparitia acestei stiri in presa a dus la prabusirea actiunilor Renault la bursa cu 20% intr-o singura zi.

La inceputul saptamanii curente, Grupul Renault a dat publicitatii dezmintirea de mai jos.

„Renault confirma ca are loc o operatiune de rechemare. Sunt vizate aproximativ 15.000 de vehicule (echipate cu motorul 110 dCi). Actiunea consta in corectarea unei erori de calibrare a controlului motorului. Aceasta problema este cunoscuta si rezolvata deja in productie, din septembrie 2015.

Renault dezminte informatia potrivit careia un numar de 700.000 de vehicule ar fi vizate in vederea unei actualizari de soft.

Toate vehiculele Renault respecta normele in vigoare. Asa cum a fost anuntat in decembrie 2015, dincolo de normele Euro6b existente si respectate in intregime, Renault poate propune clientilor interesati o solutie de imbunatatire a performantei sistemului de depoluare Nox”.

Distribuie acest articol!