BMW promoveaza automobilul electric in Romania
29.02.2016
        
Distribuie acest articol!   

BMW vine si in Romania cu un pachet de servicii care sa sustina vanzarile modelului electric i3: solutii si servicii de instalare pentru statiile de incarcare, automobil la schimb pentru drumurile lungi si un pachet flexibil si accesibil de finantare, fara precedent pentru acest segment in Romania. 

BMW i Romania construieste pe experienta internationala 360 ELECTRIC, pachetul de servicii dedicat automobilelor electrice si plug-in. Este vorba de un portofoliu de solutii menit sa faca experienta cotidiana de condus electric mai simpla, si mai accesibila prin servicii de incarcare, mobilitate extinsa cu automobil la schimb si pachete de finantare inteligenta.

In colaborare cu un partener cu o experienta internationala, BMW i ofera clientilor sai din Romania solutii pentru verificarea retelei electrice casnice, precum si consultanta si instalare pentru statii de incarcare casnice. Astfel, incarcarea de acasa se poate face simplu si in siguranta. La inceputul fiecarei zile, utilizatorul poate sa gaseasca automobilul cu acumulatorul incarcat si pregatit de drum, cu bateria si interiorul la temperatura optima.

Clientul poate opta dintr-o gama foarte variata de optiuni pentru incarcare. Orice model BMW i3 se poate conecta la o priza de 220V obisnuita (12A), cu impamantare, care asigura o putere de incarcare de maximum 2,7 kW. Astfel bateria poate fi incarcata integral in aproximativ 10 ore.

BMW i WallBox Pure (814 euro + TVA, fara costuri de instalare) este cea mai accesibila statie dedicata incarcarii automobilelor electrice si asigura o putere maxima de 3,6 kW pentru a alimenta bateria in aproximativ 8 ore.

Conform studiilor realizate de BMW, dar si de institutii independente, distanta medie zilnica pe care o parcurge un automobil de oras este de 45 de km. Cu posibilitatea de a-l incarca in fiecare zi, cu o autonomie maxima de pana la 190 km, cu costuri minime de utilizare si intretinere, dar si cu o experienta unica de condus – BMW i3 este un automobil ideal pentru drumurile zilnice in oras.

Pentru proprietarii de BMW i3 care au nevoie de un automobil in calatoriile de vacanta, se asigura acum servicii de inchiriere automobile la preturi preferentiale, dar si o oferta personalizata in functie de cerintele individuale ale fiecarui client. Costurile variaza in functie de durata inchirierii si numarul de zile, cu un pret de inceput de 55 de euro pe zi.

BMW Financial Services ofera o gama larga de solutii de finantare pentru BMW i3. BMW Select, formula cu valoare reziduala de pana la 51,6%, asigura o rata lunara cu jumatate mai mica fata de un serviciu de finantare obisnuit. In plus, acest pachet asigura flexibilitate totala la finalul perioadei de finantare: clientul poate preda masina pentru a achizitiona una noua, fara achitarea valorii reziduale; poate prelungi contractul de finantare esalonand valoarea reziduala sau poate cumpara masina achitand valoarea reziduala.

BMW i3, prin constructia inteligenta, deosebit de usoara, asigura un consum de energie deosebit de mic, ceea ce traduce printr-un cost la 100 km de sub 7 lei. Astfel, costurile de alimentare pentru BMW i3 sunt la aproximativ 33% fata de un BMW Seria 1 118d, 30% fata de un BMW Seria 3 320d sau 25% comparativ cu un BMW Seria 1 120i. La aceasta se adauga costuri zero pentru inmatriculare si impozitul anual si rata de asigurare CASCO prin BMW Financial Services redusa cu 0,36 puncte la 3,04%.

Practic, BMW i3 este la un nivel comparabil cu BMW 120i in ceea ce priveste costurile totale de utilizare (incluzand pretul de achizitie, taxe si impozite, asigurari) pe o perioada de utilizare calculata de 3 ani de zile si 45.000 km. Cu beneficiul costurilor de combustibil mai reduse, avantajatul se inclina suplimentar in favoarea automobilului electric daca sunt considerate distante si perioade de timp mai mari. In cazul unei posibile implementari a ecotichetului de 4.500 euro pentru automobile electrice, avantajul creste semnificativ si BMW i3 devine unul din cel mai economic si accesibil model al marcii BMW.

Distribuie acest articol!