Refresh - Opel Mokka X
05.02.2016
        
Distribuie acest articol!   

Inca de la lansarea sa in 2012, Opel Mokka a inregistrat succes dupa succes. Cu dimensiunile sale perfecte (lungime de 4,28 metri), aspectul sportiv si pozitia de sedere ridicata, SUV-ul subcompact face apel la spiritul vremii si a inregistrat deja peste 500.000 de unitati comandate in toata Europa, devenind unul dintre cele mai populare modele din segmentul sau. Acum, noul Opel Mokka X urareste sa-i sporeasca popularitatea. Isi va sarbatori premiera mondiala la urmatoarea editie a Salonului Auto de la Geneva (3-13 martie 2016) si va ajunge pe piata in aceasta toamna, etaland un design exterior memorabil, un interior nou si sisteme de infotainment de noua generatie remarcabile, care il fac unul dintre cele mai bine conectate autovehicule pentru toate tipurile de teren de pe piata. Pe langa noua generatie de motoare diesel ultra-silentioase de 1,6 litri, recent lansate, noul Mokka X isi va extinde si oferta de motoare pe benzina cu noua generatie a unitatii turbo de 1,4 litri cu sistem de injectie directa, care va fi combinata cu o transmisie automata si tractiune integrala.

Noul Mokka X va fi primul model care introduce codul de identificare al segmentului pentru viitoarele autovehicule SUV si crossover ale Opel, X-ul subliniind personalitatea mai agresiva si aventuroasa decat cea prezentata de caroseriile mai traditionale.

Noul sau aspect frontal este aliniat la noul design Opel si include o grila orizontala in forma de aripa si luminile diurne cu LED, sub forma de aripa dubla, incisive si dominante, elementul caracteristic al marcii. Partea frontala are, de asemenea, suprafete sculptate mai precis si elegant, cu mai putine insertii din plastic. Acest aspect ii confera o postura mai lata, mai solida si mai masculina. Impresia este continuata si in partea din spate, cu o alta aripa dubla caracteristica ce gazduieste lampile spate, disponibile optional cu tehnologie LED.

La interior, ambianta Mokka X a fost complet redefinita. Pe model isi face debutul si o plansa de bord complet noua, inspirata de noul Astra. Noul panou de instrumente este organizat in jurul unor elemente dispuse mai mult pe orizontala. Are un design mai simplu si mai pur, dar si o executie mai eleganta si mai precisa. Consola centrala a fost complet reproiectata in jurul ecranelor tactile de 7 si 8 inch ale sistemelor de infotainment de noua generatie. Aceasta impresioneaza acum prin eleganta rafinata si un design mai pur, cu mai putine butoane – multe functii sunt acum accesibile prin ecranele tactile capacitive.

Dupa lansarea noii generatii de motoare diesel ultra-silentioase de 1,6 litri, cu putere de 110 CP si 136 CP, portofoliul de motorizari al SUV-ului Opel va fi acum extins pe partea de benzina. Noua generatie a motorului turbo de 1,4 litri cu injectie directa si putere de 152 CP care a avut recent premiera pe noul Astra va fi disponibila in combinatie cu o transmisie automata cu sase trepte, Start/Stop si tractiune integrala adaptiva. Tehnologia sistemului de tractiune integrala cu un ambreiaj multi-disc electromagnetic este inteligenta si eficienta. Atunci cand carosabilul este uscat, rotile din fata preiau tractiunea autovehiculului (mai putin atunci cand masina porneste pe tractiune integrala), asadar consumul de carburant este mentinut la un nivel redus. In functie de starea carosabilului, configuratia variaza automat si insesizabil de la tractiune 100% pe puntea fata pe suprafete de drum uscate, reducand consumul, la o distributie maxima a cuplului de 50% pe puntea fata si spate, de exemplu atunci cand carosabilul este acoperit cu o pelicula groasa de apa.

Pe langa sistemul de tractiune integrala, inginerii Opel au urmat inca o data strategia marcii de a face tehnologiile inovatoare accesibile pentru un grup larg de cumparatori si au introdus iluminarea frontala adaptiva (AFL) cu LED-uri. Noul sistem AFL LED adapteaza automat modelul de iluminare al farurilor la situatia de conducere, astfel incat sa fie asigurata cea mai inalta performanta de iluminare fara a-i orbi pe ceilalti soferi. Acesta include noua functii diferite/modele de iluminare precum lumina de oras, lumina pentru drum extraurban, modul turist, o functie de iluminare in viraje, lumina de manevrare/marsarier si o lumina pentru modul de oprire (eco). Acest sistem cu LED inlocuieste sistemul AFL anterior cu becuri BiXenon.

In plus, noua generatie a camerei video frontale Opel Eye are rezolutie mai mare si o capacitate mai mare de procesare a imaginilor, care are un impact pozitiv asupra tuturor functiilor pe care le asista, inclusiv Asistentul pentru faza lunga din cadrul sistemului de iluminare AFL LED. Functia de indicare a distantei de urmarire (FDI) utilizeaza camera video frontala pentru a detecta autovehiculele care se deplaseaza in fata, iar Sistemul de avertizare privind o coliziune frontala este acum imbunatatit cu un display LED reflectiv pentru alerte.

La fel ca noul Opel Astra, Mokka X va fi disponibil inca de la lansare cu toate serviciile Opel OnStar. In plus, doua versiuni ale noii generatii a sistemului de infotainment IntelliLink isi vor face debutul pe modelul Mokka X. IntelliLink va aduce universul smartphone-urilor la bord prin aplicatiile Apple CarPlay si Android Auto.

 

Distribuie acest articol!