Renault Scenic, a patra generatie
23.02.2016
        
Distribuie acest articol!   
Organizatorii Salonului de la Geneva au stricat surpriza celor de la Renault, prezentand pe pagina oficiala a evenimentului imagini cu noul Scenic. O scapare care i-a determinat pe cei de la Renault sa nu mai astepte deschiderea salonului pentru a da publicitatii informatii referitoare la cea de-a patra generatie a binecunoscutului monovolum compact francez.
 
Laurens van den Acker, directorul de design si cel caruia i se datoreaza noua infatisare a gamei Renault, explica: "Cu noul Scenic se produce o ruptura. Am adoptat proportii noi, cu roti de dimensiuni mari, inspirate de conceptul R-Space. Este un monovolum mai modern, mai sexy, insa fara a renunta la flexibilitatea care a asigurat succesul primelor trei generatii".
 
Intr-adevar, daca veti fi curiosi sa revedeti conceptul prezentat in 2011, veti avea surpriza sa constatati ca versiunea de serie Scenic 4 este foarte apropiata de acel spectaculos concept. Rotile pe 20 de inch, ampatamentul alungit, partea frontala plonjata si spatele cu grupuri optice reduse au fost pastrate si contribuie din plin la personalitatea noului Scenic. In rest, toate elementele specifice noii identitati de marca, existente deja la Espace si Kadjar, sunt la locul lor, de la farurile in forma literei C ce pot beneficia de tehnologie LED Pure Vision si pana la stopurile cu efect 3D si tehnologie Edge Light.
 
Pentru moment, Renault s-a limitat sa prezinte noul model din perspectiva designului. Pe masura ce Scenic 4 isi va face debutul la Geneva si apoi pe piata, vor veni, cu siguranta, si celelalte detalii, precum dotarile, motorizarile si preturile.

Distribuie acest articol!