Renault Talisman, lansat in Romania
22.02.2016
        
Distribuie acest articol!   
Noul Renault Talisman a inceput deja sa fie comercializat in Romania. Modelul care a obtinut cinci stele la testele EuroNCAP vine cu o propunere competitiva in clasa sa, oferind clientilor sai o echipare generoasa inca din versiunea de baza si un pret de pornire de 21.800 euro cu TVA. 
 
Renault Talisman este o masina ce se caracterizeaza printr-un comportament rutier unic, ce combina agilitate, siguranta, dinamism si confort. Cu un design cu linii robuste, dar elegante, ce emana o personalitate puternica, noul model adauga stilului clasic, ADN-ul si amprenta calduroasa Renault. Interiorul este spatios si confortabil pentru toti pasagerii, iar portbagajul ofera un volum impresionant de 608 litri. Scaunele din fata sunt incalzite si au  functia de masaj si ventilatie.
 
Inedit in acest segment, Renault Talisman asociaza sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic, aspect ce face ca vehiculul sa fie foarte agil si stabil pe orice tip de traseu.  
 
Renault Talisman propune tableta multimedia conectata Renault R-Link 2 de 7 inch (format landscape) sau de 8,7 inch (format portrait). R-Link 2 controleaza pe langa functiile clasice de navigatie, audio si climatizare si pe cele de asistenta la condus. Secventele de intampinare sunt acum configurabile, permitand alegerea celor mai utilizate functii si personalizarea interfetei. 
 
Renault Talisman este echipat cu un sistem de sonorizare Surround Bose (cu 12 boxe) conceput pentru acest model. Tehnologia Centerpoint converteste semnalul surselor stereo in semnal multicanal pentru a oferi un sunet Surround, in timp ce procesarea digitala a semnalului Bose integreaza caracteristicile acustice ale Talisman pentru egalizarea potrivita.
Primul nivel de echipare, Life, ofera in standard echipamente ca faruri de zi cu tehnologie LED,  cruise control, frana de parcare asistata,  sistem de asistenta la pornirea din rampa, senzori de ploaie si de lumina, tablou de bord digital TFT 7 inch, oglinzi retrovizoare reglabile electric si degivrante, climatizare automata bi-zona cu senzor de toxicitate, Stop&Start.
 
Nivelul de echipare Zen propune ca echipamente standard in plus fata de prima versiune tehnologia Multi-Sense, scaun pentru sofer reglabil manual pe inaltime cu reglaj electric lombar si functie de masaj, scaun pentru pasagerul din fata reglabil manual pe inaltime si lombar. Pentru mai mult confort, clientul beneficiaza de senzori de parcare fata/spate, geamuri electrice fata si spate cu impuls, volan si schimbator de viteze imbracate in piele, Renault R-Link 2, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 7 inch si jante de aliaj Bayadere de 17 inch.
 
Versiune de echipare Intens vine cu faruri full LED Pure Vision cu functie cornering light si stopuri spate tip LED cu efect 3D, senzor de avertizare pentru unghiul mort, sistem de inchidere si demaraj maini libere tip Full Magic, lumina de intampinare sub oglinzile exterioare, scaun pentru sofer reglabil electric, cu functie de memorare si reglaj electric lombar, functie de masaj si ventilatie, scaun pentru pasagerul din fata reglabil electric, cu reglaj electric lombar, functie de masaj si ventilatie, scaune fata si volan cu functie de incalzire, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 8,7 inch, ambianta de lumini interioare si jante de aliaj Duetto de 18 inch.
 
Noul Renault Talisman propune urmatoarele motorizari: Energy 1.5 dCi 110, asociat cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte – simplitate si eficienta; Energy 1.6 dCi 130, combinat cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte – flexibilitate si echilibru; Energy 1.6 dCi 160 EDC asociat cu transmisia automata cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte – placerea de a conduce si un consum moderat; Energie TCe 200 EDC asociat cu transmisia automata cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte – performanta si agilitate.

Distribuie acest articol!