Toyota retrage brandul Scion
07.02.2016
        
Distribuie acest articol!   
Dupa un experiment ce a durat 13 ani, Toyota a decis sa desfiinteze marca Scion. Modelele din gama Scion, FR-S (sport), iA (sedan) si iM (hatchback), vor fi produse in continuare sub sigla Toyota, incepand din august, in tip ce tC (coupe) isi va inceta productia. De asemenea, C-HR, prezentat in avanpremiera la Los Angeles Auto Show, va fi lansat cu logo Toyota.
 
Miscarea se produce la scurt timp dupa ce, pe 29 ianuarie anul acesta, Toyota  a oficializat cumpararea integrala a producatorului Daihatsu, specializat in modele de mici dimensiuni, “kei cars”. Marca Scion nu a avut aceeasi sansa, fiind desfiintata dupa ce a activat in America de Nord, unde a avut drept clientela tinta tineretul.
 
Anul de glorie pentru Scion a fost 2006, cand a reusit sa comercializeze 175.000 de unitati. Prin comparatie, anul trecut s-au vandut doar 56.000 de exemplare! Un alt neajuns major al acestei filiale Toyota din America de Nord l-a constituit ratarea segmentului tinta, media de varsta a clientilor sai fiind de… 49 de ani!

Distribuie acest articol!