Noul Audi Q2 - SUV-ul urban cu un noul limbaj de design
02.03.2016
        
Distribuie acest articol!   

Audi dezvaluie noul Audi Q2 la Salonul Auto de la Geneva. Cu acest crossover compact, Audi vrea sa exploateze cat mai mult boom-ul din categoria SUV urban.

„Cu Audi Q2 am dezvoltat un limbaj de design distinctiv din punct de vedere geometric, cu caracteristici specifice acestui model. In cadrul gamei Q, vehiculul afiseaza un caracter independent”, declara Marc Lichte, directorul de design de la Audi. Rezultatul: un puternic SUV cu multe muchii. In partea frontala, imaginea puternica este creata atat de grila Singleframe cu design octogonal amplasata in partea superioara, cat si de prizele mari de aer. Plafonul este deosebit de captivant, coborand si imbinandu-se cu stalpii C, ale caror ornamente sunt vopsite in culoare contrastanta. Acest contrast accentueaza sportivitatea modelului Audi Q2. In partea din spate, eleronul alungit si difuzorul cu optica offroad exprima dinamism. Din lateral, linia inalta a umerilor si flancurile concave din zona portierelor sunt deosebit de atragatoare. Cele din urma accentueaza pasajele rotilor si implicit caracterul quattro al SUV-ului compact. Vehiculul masoara 1,51 m inlaltime, 1,79 m latime, 4,19 m lungime, iar ampatamentul este de 2,60 m.

Impreuna cu dotarile optionale Audi virtual cockpit si head-up display, sistemele de asistenta pentru Audi Q2 sunt preluate de la clasele superioare, inclusiv Audi pre sense front, sistem integrat in echiparea standard. Acesta recunoaste situatii critice referitoare atat la alte vehicule, cat si la pietoni ce traverseaza prin fata vehiculului, iar dupa caz poate frana vehiculul pana la repaus, daca acesta se afla la viteze scazute. Printre sisteme se mai numara adaptive cruise control cu functie Stop & Go, traffic jam assist, Audi side assist, Audi active lane assist, sistemul pentru recunoasterea indicatoarelor rutiere, park assistant si cross-traffic assist.

Audi Q2 este echipat standard cu un ecran MMI amplasat in partea superioara a plansei de bord. Sistemul infotainment poate fi operat cu ajutorul butonului rotativ si cu doua butoane amplasate in consola centrala. Optional, modelul poate fi echipat cu sistemul de navigatie MMI cu MMI touch. Astfel, clientii primesc un touchpad situat pe elementul de control central. In plus, sistemul poate fi controlat prin comanda vocala sau prin functia de cautare MMI. Un punct de acces Wi-Fi permite navigarea si streaming-ul online cu gadgeturi mobile conectate la acesta. Clientii pot utiliza MMI touch pentru a accesa serviciile online Audi connect. Abonamentul de date fara limita impusa este inclus gratie cardului SIM (embedded SIM) instalat permanent in vehicul. Acesta permite si conexiune roaming in majoritatea tarilor europene. Smartphone-urile cu sisteme de operare iOS si Android sunt integrate in vehicul via Audi smartphone interface. Aplicatia gratuita Audi MMI connect permite streaming media online si transferul calendarului din smartphone in MMI. Aplicatia pentru iOS prezinta si o functie pentru destinatii myAudi, cu ajutorul careia desinatiile de navigatie din orice aplicatie pot fi transferate catre sistemul de navigatie MMI plus. Sistemul va folosi aceste date pentru navigatie.

Audi Q2 respecta aspectele fundamentale ale unui SUV cu garda la sol ridicata, vizibilitate buna si un portbagaj spatios (cu capacitate intre 405 si 1.050 litri). Impresionant este faptul ca scaunul soferului ofera o pozitie sportiva, joasa fata de volan, precum cea dintr-o limuzina Audi. Printre solutiile practice optionale se numara hayonul actionat electric si bancheta spate rabatabila cu clapeta pentru incarcarea obiectelor lungi.

Audi Q2 este unic, la fel cum vor fi si cei care-l vor conduce! Numeroasele pachete de dotari, culorile exterioare si interioare pline de expresivitate, ofera multiple variante creative de configurare. Una dintre aceste optiuni este pachetul de lumini LED, ce evidentiaza formele atractive ale interiorului.

La lansare, Audi Q2 va fi echipat cu o gama de 6 motoare diferite. Motoarele pe benzina sunt 1.0 TFSI cu 3 cilindri, 1.4 TFSI si 2.0 TFSI cu patru cilindri. Suita de motorizari este completata de trei motoare diesel cu 4 cilindri: 1.6 TDI si 2.0 TDI. Puterile acestora variaza intre 116 si 190 CP. Transmisia automata cu dublu ambreiaj si 7 trepte de viteza reprezinta alternativa la transmisia manuala cu 6 trepte pentru toate cele 6 motorizari. In cazul motoarelor de inalta performanta – 2.0 TDI si 2.0 TFSI – este utilizata o noua varianta a transmisiei cu dublu ambreiaj, cu un nou tip de ulei cu coeficient redus de frecare. Ambele motoare pot fi echipate cu tractiune integrala permanenta quattro. Directia progresiva este standard pentru toate versiunile. Aceasta variaza raportul de transmisie a sistemului de directie in functie de miscarile volanului: cu cat miscarea este mai ampla, cu atat aceasta este transmisa mai direct. Optional sunt disponibile si amortizoare reglabile, sistemul Audi drive select permitand soferului sa ajusteze caracteristicile.

 

Save

Distribuie acest articol!