Prototipul celei de-a zecea generatii Honda Civic, la Geneva 2016
04.03.2016
        
Distribuie acest articol!   

Vedeta standului Honda la Salonul de la Geneva 2016 este conceptul noii generatii Civic, ce ofera indicatii pretioase vizavi de structura finala a modelului de serie. Pentru inceput se observa o atitudine provocatoare a designului exterior, definita de o caroserie joasa, cu o latime superioara vechiului model si console scurte. Toate aceste elemente sugereaza dinamism, un deziderat care va sustinut si de partea tehnica.

Noua generatie Civic Hatchback va fi cu 30 mm mai lata, cu 20 mm mai joasa si cu 130 mm mai lunga comparativ cu modelul pe care il inlocuieste si va fi construita pe o platforma globala. Mentinerea unor console cat mai scurte scoate in evidenta atat noua latura dinamica a masinii, dar si oferta de spatiu foarte competitiva, amandoua elemente definitorii pentru gama europeana a modelului Civic.

Noutati apar si sub capota, acolo unde noul Civic marcheaza o schimbare importanta fata de predecesorul sau, fiind primul model de volum Honda ce va fi comercializat in Europa exclusiv cu motorizari supraalimentate. Vor fi disponibile trei unitati, doua pe benzina 1.0 VTEC TURBO si 1.5 VTEC TURBO si un diesel de 1.6 litri. Toate cele trei unitati fac parte din noua gama de motorizari Earth Dreams si promit performante de top in clasele din care fac parte. Cele doua unitati pe benzina folosesc distributia variabila, o turbina optimizata pentru turatiile joase si injectie directa pentru a oferi un raspuns prompt la acceleratie, dar si valori de consum competitive.

Propulsorul diesel 1.6 i-DTEC reprezinta o evolutie a unitatii folosite in prezent de Civic si CR-V iar inginerii Honda s-au concentrat in principal pe folosirea aluminiului pentru cat mai multe componente cu scopul de a optimiza greutatea.

Noua generatie Civic va fi produsa in fabrica Honda de la Swindon din Marea Britanie, facilitate ce va deveni cu aceasta ocazie centrul de productie pentru Civic Hatchback la nivel mondial. De altfel, cea de-a zecea generatie Civic va fi si prima ce va fi comercializata in versiunea de caroserie hatchback pe piata din SUA. Cu aceasta ocazie Honda a anuntat o investitie de 270 de milioane de euro in fabrica din Marea Britanie pentru a pregati startul productiei noului model.

Noua Civic Hatchback va fi disponibila in Europa in primul trimestru al anului 2017.

Distribuie acest articol!