Sibiu Rally Challenge, inclus in calendarele FIVA si Retromobil Club Romania
23.03.2016
        
Distribuie acest articol!   

Sibiu Rally Challenge va transforma orasul Sibiu in capitala internationala a vehiculelor istorice. Pentru evenimentul programat in perioada 18-20 august s-a confirmat deja prezenta unor masini legendare, cu o valoare totala de peste doua milioane de euro.

Dupa ce a gazduit etape internationale in Intercontinental Rally Challenge si Campionatul European de Raliuri, orasul Sibiu este acum si pe harta celor mai importante competitii dedicate masinillor istorice si a masinilor de curse care au scris istorie in lumea sporturilor cu motor.

„Prin tot ceea ce am facut am incercat sa aducem in Sibiu evenimente de top care sa contribuie la promovarea internationala a orasului nostru si sa atraga un numar din ce in ce mai mare de turisti. Valoarea evenimentului nostru a fost recunoscuta inca o data la nivel international si in premiera Romania are o etapa in calendarul Federatiei Internationale de Vehicule Istorice (FIVA). Sunt bucuros ca vom reusi sa aducem in Sibiu bijuterii pe patru roti care au incantat pasionatii de sporturi cu motor din intreaga lume”, a spus Sorin Itu.

Evenimentul international Sibiu Rally Challenge se va desfasura in perioada 18-20 august, iar FIVA l-a nominalizat deja pe spaniolul Antonio Arderiu Freixa ca observator la acest eveniment. „Numirea observatorului FIVA a dat startul oficial pregatirilor pentru cucerirea Transfagarasanului de masinile istorice si in acest an. Antonio Arderiu Freixa este unul dintre cei mai experimentati observatori FIVA, anul trecut el reprezentand Federatia Internationala de Vehicule Istorice la cel mai renumit eveniment din Japonia, la raliul La Festa Mille Miglia, unde a participat chiar si un echipaj din Romania. Si pentru Retromobil Club Romania este un moment istoric, avand in vedere ca este primul eveniment international din Romania care apare in calendarul international al FIVA. Nu stiu cati realizeaza faptul ca este greu sa intri intr-un calendar in care apar doar 15 evenimente de top din intreaga lume si ce eforturi s-au depus din partea Comisiei Sportive a Retromobil Club Romania ca sa ajungem la acest rezultat. Eu personal sunt de doua ori bucuros ca am sustinut si promovat acest eveniment la FIVA, pentru ca asa voi avea ocazia sa-l revad pe vechiul meu prieten Antonio pentru a doua oara anul acesta, dupa Raliul Monte Carlo Istoric, unde ne-am intalnit la inceputul acestui an”, a spus George Ladopoulos, presdintele Comisiei Sportive a  Retromobil Club Romania.

Sibiu Rally Challenge va fi din nou un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor, care isi propune sa atraga nume legendare la Sibiu. Pana acum a fost confirmata prezenta unor modele istorice legendare a caror valoare depaseste 2 milioane de euro. „Am inceput sa promovam Sibiu Rally Challenge in Europa la evenimente si saloane auto de profil si vom continua sa facem acest lucru. Urmatorul eveniment la care vom promova Sibiu Rally Challenge este Techno-Classica 2016, la Essen, in Germania, un eveniment de referinta in lumea colectionarilor de masini clasice, la care vor fi prezenti peste 1.250 de expozanti din 40 de tari. Prin parteneriatul pe care-l avem cu Deutscher Sportfahrer Kreis (DSK), vom fi si noi acolo si vom incerca sa atragem o participare cat mai numeroasa la Sibiu. Pana acum avem confirmari din partea unor pasionati de automobile care vor veni la Sibiu cu modele speciale, a caror valoare depaseste 2 milioane de euro si in august vom vedea in Piata Mare din Sibiu modele legendare ale marcilor Talbot, Mercedes-Benz, BMW, Ferrari, Ford, Morgan sau Aston Martin”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Pentru ca obiectivul principal al evenimentului este de a promova orasul si judetul Sibiu la nivel international, traseul va fi exclusiv in aceasta zona. „Judetul si orasul Sibiu au suficiente obiective turistice si drumuri spectaculoase pentru organizarea unui astfel de eveniment. Din 2001, Sibiu Rally Challenge este un eveniment care s-a dezvoltat in acelasi timp cu orasul si care pune un mare accent pe valoarea istorica a acestei comunitati. Piata Mare din Sibiu, centrul vechi al orasului, cetatile si celelalte atractii din judet, plus Transfagarasanul vor pune inca o data acest eveniment pe harta celor mai spectaculoase competitii din lume”, a adaugat Sorin Itu.

Distribuie acest articol!