BMW Seria 5 - cel mai de succes model business din lume
14.04.2016
        
Distribuie acest articol!   
Cu peste doua milioane de automobile vandute, actualul BMW Seria 5 stabileste noi repere in segmentul premium al clasei business. De la lansarea sa pe piata in 2010, a sasea generatie a BMW Seria 5 a fost cea mai buna din clasa sa in ceea ce priveste designul, dinamica si eficienta. In consecinta, a devenit cea mai de succes generatie BMW Seria 5 din istorie, fiind si lider categoric al listei celor mai bine vandute automobile din lume in ultimii sase ani. Comparativ cu generatie anterioara, vanzarile actualului BMW Seria 5 au crescut cu mai bine de 42%.
 
De la inceperea productiei in 1972, in total au fost vandute peste 7,5 milioane de automobile din cele sase generatii BMW Seria 5. Prin urmare, aceasta gama este unul din factorii decisivi in povestea de succes a BMW. Mai mult, de sase ani, actuala generatie BMW Seria 5 a fost lider de piata in segmentul premium al automobilelor business. Numai anul trecut, peste 347.000 de clienti din lumea intreaga au optat pentru un model BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring sau BMW Seria 5 Gran Turismo.
 
In mare parte, aceasta serie datoreaza popularitatea extraordinara varietatii mari de motorizari. Un spectru larg de motoare cu patru, sase si opt cilindri – diesel si pe benzina, puternice si eficiente – este disponibil pentru BMW Seria 5. Acesta incepe cu propulsorul ce echipeaza modelul BMW 518d (consum mediu mixt: 4,7-4,3 l/100 km; emisii CO2: 124-114 g/km) si se incheie cu foarte dinamicul din echiparea M5 Sedan, care furnizeaza 560 CP (575 CP cu pachet Competition, consum mediu mixt: 9,9 l/100 km; emisii CO2: 231 g/km). In plus, BMW Seria 5 este disponibil optional cu tractiune spate sau cu tractiune integrala inteligenta BMW xDrive. Datorita gamei cuprinzatoare de dotari BMW ConnectedDrive si servicilor unice precum pachetul inteligent de aplicatii sau conectivitatea cu SIM integrat si comunciare autoamta cu service-ul, BMW Seria 5 stabileste standarde si in ceea ce priveste conectivitatea automobilului.

Distribuie acest articol!